MIA-erkenning voor milieuvriendelijke circulaire cleanroom van industriële dienstverlener Eriks

Industriële dienstverlener Eriks heeft voor zijn circulaire cleanroom als eerste onderneming in Nederland het Milieu Investerings Aftrek (MIA) certificaat van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ontvangen. De MIA is een fiscale regeling voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen of milieubesparende technieken.

render van de cleanroom van  ERIKS
In augustus 2023 heeft Interflow de nieuwe modulaire Cleanroom 3 opgeleverd aan Eriks in Alkmaar. Het schone productieproces van afdichtingen, rubbertechniek en industriële slangen is hier onder één dak samengebracht. .

Met 350 vestigingen, vijfduizend werknemers en activiteiten in vijftien landen levert Eriks producten om de processen bij klanten sneller, slimmer, veiliger en efficiënter te maken. De uitbreiding van de cleanroom faciliteiten past in de groeistrategie om meer schone diensten aan te bieden aan bedrijven in de food, farma en de semicon. Er wordt straks niet alleen schoongemaakt en verpakt conform ISO klasse 6 (of klasse 1.000), er wordt ook schoon geproduceerd.

Circulair bouwen is een van de speerpunten binnen de duurzaamheidstrategie van bouwer Interflow en is een belangrijk aandachtspunt geweest in de ontwikkeling van de modulaire cleanroom. De constructie kan met een relatief eenvoudige verbouwing worden aangepast en is grotendeels herbruikbaar. Interflow geeft daarom terugnamegarantie. 

Contactgegevens
Postbus
Postbus 280
1800 BK ALKMAAR
AdresToermalijnstraat 5
Postcode en plaats
1812 RL Alkmaar
Telefoon072-5141514
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *