Maaimachine, reddingsvoertuig en stadsauto in één (video)

De Utility Personal Transporter (UPT) is een vierwielige e-platform met vierwielaandrijving dat geschikt is voor allerlei toepassingen, van klussen in huis en tuin tot reddingsoperaties. Hij verandert zelfs in een volledig overdekte micro-e-auto.

Tags:

Oprichter en CEO Ali Kazemkhani van het Canadese Envo Drive Systems, dat de eerste UPT’s in 2025 denkt te kunnen leveren: “Hiermee introduceren we een zeer veelzijdig mobiliteitsplatform op vier wielen, met niche-futuristische micromobiliteitsopties als schone alternatieven voor UTV/ATV’s, auto’s en vrachtwagens.”

Het modulaire ontwerp met een vlak vloeroppervlak en talrijke bevestigingspunten maakt een breed scala aan configuraties mogelijk. Het basisplatform met vierwielaandrijving is voorzien van een opklapbare, telescopische stuurkolom voor staande bediening, met een verstelbare neerklapbare stoel/leunsteun. Dit ontwerp maakt eenvoudige opslag rechtop of gestapeld mogelijk.

Verdere ontwerpkenmerken zijneen volledig verstelbaar rechtopstaand stuur, geïntegreerde koplampen, achterlichten, richtingaanwijzers, meerdere bevestigingspunten, een vlak dek voor maximale laadcapaciteit en een open doorgang voor lange voorwerpen. Stuur en de stoel kunnen worden opgevouwen om stapelbare, staande opslag te vergemakkelijken.

Specs

  • een topsnelheid van 50 kilometer per uur
  • een bereik van 100-200 kilometer
  • de mogelijkheid om on-the-fly onafhankelijke tractie-aanpassingen uit te voeren, dankzij de individuele in-wheel-motoren.
  • De Double Wishbone-ophanging van het voertuig, met een veerweg van 120 mm, zorgt voor een soepele en stabiele rit.

Pre-orders

Envo is van plan eind dit jaar te beginnen met pre-orders op zijn website, waarbij een aanbetaling van 500 dollar vereist is voor levering vanaf begin 2025. De geschatte basisprijs voor de UPT varieert tussen 12 en 15.000 dollar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *