Lightyear maakt doorstart

Lightyear mag doorstarten. Dat maakt curator Reinoud van Oeijen bekend. Met een nieuw bedrijf wordt de productie van de Lightyear 2 in gang gezet.

Tags:
Foto: Lightyear

De doorstart vindt plaats in een volledig nieuw bedrijf dat de Lightyear 2 gaat bouwen. In dit bedrijf wordt het intellectueel eigendom opgenomen, een deel van de werknemers, dochterbedrijf Lightyear Layer (de fabriek in Venray waar de zonnecellen technologie is ondergebracht) en een deel van de inventaris. Het bedrijf krijgt de naam Lightyear Technologies, en wil binnen enkele jaren met de Lightyear 2 de eerste betaalbare zonne-auto op de markt brengen.

,,Het was een uitermate complex proces”, aldus Van Oeijen. “Toch hebben we dit in relatief korte tijd kunnen doen. Met veel verschillende belangen en een ingewikkelde structuur was dat niet eenvoudig. We hebben het belang van de werknemers uit binnen- en buitenland zo goed mogelijk proberen te behartigen. Tegelijkertijd hebben we ook voor de schuldeisers de schade zo beperkt mogelijk getracht te houden.’’

Veiling van (demo)voertuigen

Recent werd ook het faillissement uitgesproken van Atlas Technologies Holding, verantwoordelijk voor de bouw van het prototype Lightyear 0, waardoor de algehele doorstart mogelijk werd. Van Oeijen zal de komende tijd een deel van de voorraden van het voormalige Lightyear gaan verkopen. Hieronder vallen ook enkele Lightyear 0 (demo-) voertuigen. De veiling zal online zijn, maar een kijkdag vindt plaats op woensdag 19 april 2023 tussen 10.00-17.00 uur op de Automotive Campus 60 te Helmond. De veiling sluit op maandag 24 april 2023 om 10:00 uur.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *