Klanken uit de industrie: Surplex roept ASMR op met machinegeluiden (video)

Het begon als een 1-aprilgrap – maar is inmiddels werkelijkheid geworden.  Surplex is nu op Alexa en binnenkort ook op Spotify vertegenwoordigd, met ASMR-machinegeluiden.

Tags:

ASMR, nooit van gehoord? De afkorting betekent ‘autonomous sensory meridian response’. 20% van de mensen krijgen een fijn gevoel van bepaalde geluiden, zoals de regen zijn die op het dak tikt, geknisper van snoeppapiertjes – of, zoals nu blijkt, klanken uit de industrie. Hoofd online-marketing Dennis Kottmann: “De grote aandacht voor ons YouTube-kanaal met meer dan 7.000 abonnees heeft ons geïnspireerd om machinegeluiden op een geheel nieuwe wijze te delen.”

Het industriële veilinghuis voor gebruikte machines beschikt over een omvangrijk archief met machinevideo’s, met name uit de metaal- en houtbewerking. De karakteristieke klanken hiervan worden via drie platforms toegankelijk gemaakt: YouTube, Spotify en Alexa. Op YouTube zijn twee ASMR-video’s te vinden, gewijd aan de klankwerelden uit de hout- en metaalbewerkingn. Ten slotte kunnen de ASMR-geluiden met een Alexa-skill door middel van de zin “Hey Alexa, speel Machine Sound Box” worden opgeroepen. Parallel hieraan zullen de audiosporen ook op Spotify beschikbaar zijn.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *