Kijk hoe Nasa een 3D-geprinte raketmotor test (video)

De eerste volledige 3D-geprinte roterende detonatie-raketmotor (RDRE), ontwikkeld door NASA, is getest in het Marshall Space Flight Center van het agentschap in Huntsville, Alabama.

Dit voortstuwingssysteem genereert stuwkracht met behulp van een supersonisch verbrandingsfenomeen dat bekend staat als detonatie. Het produceert meer energie terwijl het minder brandstof verbruikt dan de beschikbare voortstuwingssystemen en heeft het potentieel om zowel menselijke landers als interplanetaire voertuigen naar verre ruimtebestemmingen zoals de maan en Mars te brengen. De RDRE is ontworpen met de door NASA ontwikkelde GRCop-42-koperlegering, zodat de motor langer onder extreme omstandigheden kan werken zonder oververhitting.

Tijdens een eerste test in de zomer van 2022 produceerde de RDRE bijna een minuut lang meer dan 4.000 pond stuwkracht terwijl hij op volgas werkte bij een gemiddelde kamerdruk van 622 pond per vierkante inch, de hoogste drukwaarde voor dit ontwerp ooit. De laatste heetvuurtest, uitgevoerd in december 2023, produceerde meer dan 5.800 pond stuwkracht gedurende 251 seconden.

De onderzoekers concentreren zich nu op het bepalen hoe de technologie kan worden geschaald voor hogere prestaties en verschillende stuwkrachtklassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *