Nidec en Freyr werken samen aan accu’s

Freyr Battery en Nidec Corporation hebben de joint venture Nidec Energy AS opgericht. De gezamenlijke onderneming gaat geïntegreerde oplossingen voor energieopslag in accu’s ontwikkelen en produceren. De massaproductie zal naar verwachting in 2025 van start gaan, met de ambitie om vanaf 2027 meer dan 8 GWh per jaar aan accumodules en -pakketten te produceren, en 12 GWh per jaar tegen 2030.

Tags:
Freyr’s Tom Jensen schudt Nidec’s Laurent Demortier de hand
Freyr’s Tom Jensen (links) schudt Nidec’s Laurent Demortier de hand op de toekomst van hun accu-jointventure.

De moduleproductie van Nidec Energy zal naar verwachting worden geïntegreerd in Freyr’s Giga Arctic-productielocatie die nu in aanbouw is in Mo i Rana in Noord-Noorwegen. Verwacht wordt dat tegen 2030 de joint venturen meer dan 127 miljoen dollar heeft geïnvesteerd. Uiteindelijk zal de joint venture werk bieden aan meer dan 300 mensen, voor het merendeel in Mo i Rana in Noorwegen, gevestigd zal zijn.

Belangrijke mijlpaal

“De officiële oprichting van de joint venture met Nidec is een belangrijke mijlpaal in onze reis om snelheid, schaal en duurzaamheid te brengen in oplossingen voor accuopslag wereldwijd,” merkte Tom Einar Jensen op, medeoprichter en ceo van Freyr. “Dit partnerschap stelt ons in staat om de ontwikkeling van onze zeer concurrerende, koolstofarme modules en accupakketten voor industriële en utiliteitstoepassingen te versnellen.”

“We zijn erg blij met de vooruitgang die we met FREYR hebben geboekt. Deze joint venture zal de ontwikkeling van onze snelgroeiende ESS-activiteiten ondersteunen en sluit aan bij ons vaste voornemen om technologieën te ontwikkelen die bijdragen aan de vermindering van de wereldwijde koolstofuitstoot”, aldus Laurent Demortier, president van de divisie Energy & Infrastructure van Nidec. “Voor ons is FREYR een natuurlijke partner met ambities op het gebied van schone energie en duurzaamheid. Ze brengen ook expertise en middelen mee met betrekking tot het ontwerp en de productie van accucellen, waaronder de marktleidende 24M SemiSolid lithium-iontechnologie.”

Tags:
Contactgegevens
Postbus
Postbus 300
3360 AH SLIEDRECHT
AdresKubus 155
Postcode en plaats
3364 DG Sliedrecht
Telefoon0184-420555
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *