Inpakrobot drukt man dood in Zuid-Koreaans distributiecentrum

Een inpakrobot heeft een service-engineer doodgedrukt in een fabriek in Zuid-Korea. De man was de bot aan het nakijken, omdat er iets mis was met de sensoren.

Foto (ter illustratie; dit is een andere robot in een andere fabriek): CollaborativePalletizer via Wikimedia

Volgens het Zuid Koreaanse persbureau Yonhap greep de bot de werknemer vast en drukte hem tegen de lopende band, vermoedelijk omdat hij hem verwarde met een doos groente. De borst en het gezicht van de man werden indedrukt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Het gaat om een ouder type robot, zonder AI, die dozen met paprika’s van een lopende band op de pallet zette in een distributiecentrum voor landbouwproducten in de provincie Zuid-Gyeongsang.

Het is het tweede ernstige incident met robots in Zuid-Koreaanse fabrieken dit jaar. In maart raakte een man zwaargewond nadat hij klem was gezet door een robot in een fabriek voor auto-onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. Ik heb in de jaren tachtig in de vorige eeuw ook ooit een buil opgelopen door een ijverige robot… Simpele SCARA robot die stond te wachten op een vrijgave-signaal. Prutsen met de sensor die dat signaal af moest geven leidde tot een botsinkje met mijn hoofd,
    Gelukkig werd ik niet vastgegrepen en ergens tegenaan gedrukt zoals in Korea. In mijn beleving was mijn beleving een gevalletje ‘eigen schuld, dikke bult’ en liep het goed af.