FME: ‘Met Cyra wordt het technologisch mkb cyberweerbaar’

De voorzitters van Koninklijke Metaalunie en FME, Mark Helder en Theo Henrar hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de stichting Cyra. Cyra staat voor Cyber Rating en het biedt de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het niveau van cyberweerbaarheid van je onderneming en dit vervolgens te laten certificeren.

Mark Helder, Theo Henrar en Paul van Nunen.
Vlnr: Mark Helder (Metaalunie), Theo Henrar (FME) en Paul van Nunen (Cyra). Foto: FME

Cyberweerbaarheid wordt steeds actueler omdat in oktober 2024 de nieuwe richtlijn Network and Information Security (NIS2) voor grote machinebouwers van kracht wordt. De NIS2 heeft onder andere gevolgen voor machinebouwers met meer dan 10 miljoen euro omzet en/of meer dan 50 werknemers. Deze bedrijven moeten kunnen aantonen dat ze aan wettelijke vereisten voldoen op het gebied van cyberweerbaarheid. Daarnaast heeft het ook gevolgen voor hun toeleveranciers. Zij moeten namelijk aan hun klant kunnen laten zien dat zij hun zaken op het gebied van cyberveiligheid voor elkaar hebben.

CYRA is ontwikkeld om deze bedrijven te ondersteunen. Theo Henrar: “Hiermee is er nu een praktische oplossing om de digitale weerbaarheid van bedrijven te vergroten en dit ook zichtbaar en aantoonbaar te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *