Dimenco overgenomen door Amerikaans Leia

Dimenco, een Nederlandse innovator op het gebied van displaytechnologie, is overgenomen door Leia, leverancier van 3D-weergavehardware en contentdiensten en maker van de 3D•AI Lume Pad 2-tablet.

Tags:

Tot nu toe concentreerde Leia zich op het Android-platform dat zich richtte op de mobiele markt en de automobielmarkt, terwijl Dimenco zich bezighield met Windows-gebaseerde laptops en monitoren voor professioneel gebruik. Deze fusie zal leiden tot een platformonafhankelijke oplossing op basis van een gemeenschappelijke industriestandaard.

Bovendien zal Leia’s content-ecosysteem voor 3D-videobellen (in samenwerking met Zoom), 3D-filmstreaming (met Hollywood-titels), het delen van 3D-foto’s, een generatief AI-platform en games van studio’s als Gameloft, nu worden uitgebreid voor alle apparaten.

Maarten Tobias, CEO van Dimenco, wordt CCO van Leia. “Deze gezamenlijke entiteit combineert geavanceerde displaytechnologie, een gevestigde toeleveringsketen met grote volumes en een uniek dynamisch content-ecosysteem, zowel voor consumenten als professionals.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *