Datalogic behaalt SA8000-certificering voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Geplaatst door Maartje Henket

Datalogic, leverancier op het gebied van automatische gegevensregistratie en fabrieksautomatisering, heeft een SA8000-certificering behaald. Het bedrijf heeft een beheersysteem ingevoerd om de naleving van internationale normen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en vereisten voor de toeleveringsketen te waarborgen.

SA8000-logo

Valentina Volta, CEO van Datalogic Group: ‘Van gezondheid en veiligheid op de werkplek tot non-discriminatie, ontwikkeling, verbetering, opleiding en groei: wij willen waarde op lange termijn creëren door te blijven investeren in onze mensen.”

Bij Datalogic is het een vast gegeven om te luisteren naar de behoeften van het personeel. Dit om de werkervaring te verrijken en de tevredenheid van de werknemers te garanderen; voorwaarden voor het succes van een bedrijf, zo meent de CEO. Onlangs zijn verschillende initiatieven genomen, zoals meer flexibiliteit bij binnenkomst- en vertrektijden, slim werken en tijdbesparende diensten (zoals het interne afleverpunt en afhaalmaaltijden).

Ook zijn plastic flessen afgeschaft door de invoering van waterdispensers en de verstrekking van herbruikbare waterflessen aan alle werknemers. Er zijn aanvullende programma’s gepland ter ondersteuning van ouders (beurzen voor kinderen, vouchers voor schoolboeken, enz.), medische en ziektekostenverzekering, een bonus voor kinderopvang en optionele integratie van zwangerschapsverlof.

“Het permanente ontwikkelingsprogramma voor onze mensen is een uiterst belangrijk aandachtspunt voor de groep. De recente introductie van een nieuw opleidingsaanbod ter versterking van technische en persoonlijke vaardigheden, ontworpen en uitgevoerd ter ondersteuning van carrièrepaden, onderstreept nog eens de aandacht voor de groei van onze mensen.”

Contactgegevens
AdresNewtonweg 3
Postcode en plaats
4104 BK Culemborg
Telefoon0345-589489
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *