Brother Industries: al tien jaar zonder restafval

Brother Industries (UK) laat weten dat het in Europa al tien jaar geen restafval meer heeft overhouden binnen het productieproces. De printerfabrikant loopt hierin voorop.

Er worden jaarlijks wereldwijd 350 miljoen printercartridges als restafval op stortplaatsen gedumpt, met materialen waarvan het wel 1.000 jaar kan duren voor deze zijn vergaan. Via het Europese Brother recycling- en herproductieprogramma zijn inmiddels meer dan 35 miljoen tonercartridges succesvol verwerkt, wat neerkomt op een besparing van ongeveer 17.500 ton afval. Door cartridges te recyclen, kunnen klanten voorkomen dat ze op de vuilstort en in verbrandingsovens belanden.

Brother heeft het recycle-motto ‘simpel, snel en gratis’. Klanten kunnen hun opgebruikte toner- of inktcartridges gratis terugsturen en Brother regelt de rest. De tonercartridges doorlopen in de fabriek een 150-stappen remanufacturing proces, waarna ze zo goed als nieuw de fabriek verlaten. Alles wat niet direct kan worden hergebruikt vanwege schade of slijtage, wordt voor de volle 100% gerecycled.

Door de opgebruikte tonercartridges te demonteren, versleten onderdelen te vervangen, deze te reinigen en weer in elkaar te zetten, kan Brother 86% van de teruggestuurde tonercartridges hergebruiken. Na controle worden deze weer op de markt gebracht met gegarandeerd dezelfde kwaliteit als nieuwe cartridges. Zo heeft Brother vorig jaar 4.500 ton CO2 bespaard.

Zon en bodemwarmte

Sinds 2013 is er vanuit de recycling en remanufacturing faciliteit in Wales geen afval meer afgevoerd naar stortplaatsen. Zusterbedrijf Brother Industries (Slovakia) voert ook een zero waste beleid. Dit betekent dat het gehele Europese recycling programma van Brother al een decennium lang geen restafval meer heeft opgeleverd. De locaties zijn bovendien gecertificeerd met een CO2 neutrale status. Beide faciliteiten draaien op hernieuwbare groene energie, die wordt opgewerkt via een combinatie van zonnepanelen en bodemwarmtesystemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)

  1. Geweldige case waarom haalt dit soort successen niet het wereldnieuws?!? Zodat de burgers hiervan kennis kunnen nemen en moet kunnen putten. Ook zodat het bewustwordingsproces sneller op gang komt; Co2 reductie hoeft niet ten koste te gaan van welvaart, welzijn en levenskwaliteit!