equipment4u: ‘Duurzaamheid in het magazijn: zo pak je dit aan’

In een magazijn draait het allemaal om orde en hard werken. Goederen stapelen, orders klaarmaken en het opruimen van de ruimte. Wist je dat je hiermee ook kunt meewerken aan een groenere wereld? Met de juiste aanpassingen ga je hier duurzaam aan de slag. Denk aan de overstap op elektrische voertuigen of het aanleggen van zonnepanelen. Benieuwd hoe jij duurzaamheid aanpakt in het magazijn? Lees dan snel verder! 

Door: equipment4u

Elektrische voertuigen

Voorheen werkten we vooral met machines die draaiden op brandstof. Deze hebben een slechte impact op de kwaliteit van de lucht in een magazijn. Elektrische veegmachines zijn eenvoudig te gebruiken en maken een ruimte in korte tijd goed schoon. Deze stoten geen schadelijke gassen uit. Dit draagt bij aan een schonere luchtkwaliteit in het magazijn. Daarnaast maakt dit het een fijnere omgeving om in te werken. Stoffen en geluid dat vrijkomt bij andere machines zul je hier niet zien. 

Afvalbeheer

Ook in het magazijn is goed afvalbeheer van groot belang. Ook dit zorgt voor een fijnere werkomgeving en met recycling ga je voor een groenere wereld. Scheid materialen zoals karton, plastic en metaal. Grote pakken afval dat je weg moet brengen? Elektrische heftrucks tillen gemakkelijk een zware lading. Dit maakt het recyclen een stuk gemakkelijker. Verminder daarnaast het gebruik van wegwerp plastic en andere niet-recyclebare materialen. 

Duurzaam energiebeheer

Over het algemeen gebruikt een magazijn veel energie. Aangezien je met elektrische machines meer gebruikmaakt van elektriciteit, is het belangrijk om aan de slag te gaan met duurzaam energiebeheer. Dit is beter voor het milieu én zorgt voor lagere kosten. Leg bijvoorbeeld zonnepanelen aan op het dak. Zo wek je je eigen hernieuwbare energie op. Maak ook gebruik van LED-verlichting, wat het energieverbruik in het magazijn flink kan verminderen. 

Betrokkenheid van werknemers

Tot slot gaat het allemaal om de betrokkenheid van werknemers. Zij gaan aan de slag in het magazijn en kunnen je goed helpen met deze duurzaamheid. Plan een middag in en leid ze op over hoe zij zelf duurzamer kunnen werken. Vertel ze over hun nieuwe werkzaamheden als dat nodig is. Maken jullie gebruik van nieuwe elektrische machines? Dit moet ze natuurlijk worden uitgelegd. 

Dus, ook in een magazijn kun je werken aan een groenere wereld. Met elektrische voertuigen en goed afval- en energiebeheer ga je een stuk duurzamer aan de slag. Daarnaast helpt het om jouw werknemers te betrekken bij dit doel. Samen werken jullie aan een groenere werkomgeving! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *