Blog: ‘Ik wist niet wat ik wilde, EM Designer past écht bij mij’

EM Designer Simone Del Gallo (23) woont in België en werkt in Nederland, via Evoke. Maar boven alles is hij een man die leeft van de liefde voor techniek met een dagelijkse honger naar uitdagingen. Die hij nu gevonden heeft, met uitzicht op een toekomst als Lead Designer. Dit is hoe dat ging, en hoe zijn werk er nu uit ziet.

Blog: ‘Ik wist niet wat ik wilde, EM Designer past écht bij mij’

Simone: “Ik kan niet niks doen. Ik ben altijd wel bezig met iets, een uitdaging. Sta ik op dinsdag met mijn vriendenteam in de zaal voor een potje voetbal, dan draait het om winnen. Alles is een uitdaging, en alles is techniek voor mij.” – Bovendien is hij een young professional die precies weet wat hij wil als EM Designer. Inmiddels. Toen hij afstudeerde als industrieel ingenieur aan de Universiteit Hasselt en KU Leuven, was dat nog anders.

Verder studeren, of toch het bedrijfsleven in?

“Ik heb ontzettend getwijfeld om verder te studeren. Ik zou verder de theorie in kunnen duiken, maar ik stond ook te popelen om mijn kennis toe te passen in de praktijk. Ik zat al 2 tot 3 maanden op die wip, toen ik Tim van Evoke trof.

Hij vroeg mij meteen ‘Simone, waar zie jij jezelf?’. Een vraag waar ik genoeg over had nagedacht in de afgelopen maanden. Liever in de hardware, dan in de software wereld, zoals de meeste mensen van mijn opleiding. Samen kwamen we toen op de functie van Elektromechanica (EM) Designer. En dat past perfect bij mij.”

Praktijkstart als EM Designer

“Wat ik als EM Designer doe is elektromechanica designen. Ik zit nu in een testrig team voor DUV machines. Die printen microchips, door licht uit te zenden via een reticle en een systeem van lenzen, op een silicium wafer met een diameter van 300 millimeter en een resolutie van 38 nanometer. Ik onderzoek en ontwikkel dus testopstellingen om bijvoorbeeld componenten, zoals de lenzen-kolom, te testen voordat ze in de machine geplaatst mogen worden. Zo’n testrig is opgebouwd uit verschillende PCA´s, modules, kabels met connectoren en het kabinet. Die design ik dus ook.

Dat vind ik geweldig om te doen, omdat elke dag weer nieuwe uitdagingen voor mij heeft. De machines zijn ontzettend complex. Dat is allemaal nieuw voor mij. Ik ben dan iemand die alles altijd eerst zelf wil proberen, op mijn manier.”

Een aanpak die perfect past bij zijn karakter en zijn professionele talent. Maar ook bij zijn mentaliteit. Zijn ‘motto’ zelfs, zoals hij het noemt: “Ik sta elke dag op met het idee van mezelf uitdagen. Een betere versie van mezelf worden. Als ik een dag niks heb bijgeleerd, dan heb ik een dag verloren.”

Werk aan de toekomst

De weg van ‘twijfel over doorstuderen’ naar ‘succes in het bedrijfsleven’ heeft hij op die manier heel soepel en supersnel afgelegd. Met dank aan Tim, benadrukt hij. “Ik ben echt blij hoe ik hier terecht ben gekomen, bij Neways. Ik had destijds ook andere projecten als optie, die veel dichter bij mij thuis in België lagen, maar ik wist dat dit het best paste.”

Bovendien is werken via Evoke ideaal als starter op de markt, vertelt Simone. “Ik wist niet zo goed wat ik precies wilde, maar Tim zei ‘Je begint gewoon ergens. Mocht dat niks zijn, gaan wij verder voor je op zoek naar een nieuw project.’ Terwijl ik gewoon mijn maandloon blijf krijgen. Dat geeft heel veel rust en zekerheid.”

En de toekomst?

“Over een jaar of 5 zou ik wel graag Lead Designer willen zijn. Een meer leidinggevende functie, in een technische omgeving.” Uitdagingen en groei-wensen die hij nog altijd deelt met Tim. “Zo eens in de maand praten we bij. We hebben een goede band. Hij ziet me echt als professional, als talent.”
En dat is hij natuurlijk, zonder twijfel.

Benieuwd naar het complete verhaal van Simone, en de rol van collega’s in zijn inwerktijd bijvoorbeeld? Lees het hele verhaal op evokestaffing.nl/simone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *