Windwagen Inholland Delft wordt vierde (video)

Team Anemo, het windwagenteam van Hogeschool Inholland Delft, is tijdens Racing Aeolus 2011 net buiten de prijzen gevallen. De internationale tegenstand bij de windwagenrace op de dijk in Den Helder was te groot voor de Nederlanders, die het met een vierde plaats moesten doen. Het Deense team ging er met de hoofdprijs vandoor, de Canadezen werden tweede en het Duitse team derde.

De windwagenrace werd gehouden op de dijk in Den Helder. Onder de zestien deelnemende teams waren dit jaar voor het eerst ook teams uit Turkije en Canada aanwezig. De Canadezen hebben ruim twee jaar aan hun windwagen gewerkt. Met een tweede plaatst als eindresultaat heeft het harde werk de Canadezen dus geen windeieren gelegd.

Sportief en geïnteresseerd

Alle teams verbleven vijf dagen op een camping in de buurt. Volgens de deelnemers heerste er op de camping een sportieve sfeer. “Uiteraard was er veel belangstelling voor elkaars windwagen, de filosofie achter het ontwerp en natuurlijk de technische toepassingen en innovaties,” vertelt de woordvoerder. “Den Helder was een geweldige ervaring, we hebben nieuwe technieken gezien en ideeën uitgewisseld. Maar het competitie-element geeft net wat extra spanning.”

Vriendschap

Tijdens de wedstrijd werden ook nieuwe vriendschappen gesloten. Zo nodigde Inholland-student Thijs Metz het hele Canadese team uit om een paar dagen bij hem te logeren om Delft te zien en om kennis te maken met de Delftse studenten-introductieweek Owee.