VDL gaat batterijmodules assembleren voor BMW Group

VDL Groep gaat in het Mobility Innovation Centre (MIC) in Born seriematig batterijsystemen assembleren. BMW Group heeft een eerste, langjarige order verstrekt voor 125.000 batterijmodules tot 2035.

Foto: VDL Nedcar

Over ongeveer een jaar moeten de eerste batterijmodules aan BMW worden geleverd. De voorbereidingen in Born zijn inmiddels opgestart. Deze order biedt werkgelegenheid voor enkele tientallen medewerkers. Twee batterijlijnen zullen in gebruik worden genomen in een nieuwe productiehal in Born, die ongeveer 30.000 vierkante meter telt. Daarmee zal ongeveer 10 procent van de beschikbare productiecapaciteit in beslag worden genomen.

‘Vliegende start’

“Deze eerste order voor de assemblage van batterijmodules van onze partner BMW Group zorgt voor een vliegende start van onze activiteiten rond de seriematige assemblage van batterijsystemen, één van de pijlers van ons Mobility Innovation Centre in Born”, zegt president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep.

Green Transport & Delta – Elektrificatie

VDL is sinds 2021 penvoerder van het project Green Transport & Delta – Elektrificatie. Hieraan nemen 28 industriepartners en bedrijven deel, met als doel het ontwikkelen van een batterij-ecosysteem in Nederland waarmee versneld de transitie naar klimaatneutrale (heavy duty) mobiliteit kan worden vormgegeven. Dit project is erop gericht om de batterijsystemen van de partners verder door te ontwikkelen naar semi-automatisch te produceren batterijsystemen.

De afgelopen periode is een batterij-demolijn, gebouwd bij VDL in Born, ontwikkeld en getest. De twee nieuwe productielijnen die in Born gebruikt gaan worden voor de assemblage van de batterijmodules voor BMW Group, en eventuele andere opdrachtgevers, zijn andere productielijnen dan de demolijn die dus onderdeel is van het project Green Transport & Delta – Elektrificatie.

Contactgegevens
Postbus
Postbus 8811
5605 LV EINDHOVEN
Adrespostbus 8811
Postcode en plaats
5605 LV Eindhoven
Telefoon040-2925000
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *