Teco 2030 en Yokogawa ontwikkelen waterstofbrandstofcellen voor industriële toepassingen

Teco 2030 en Yokogawa hebben een samenwerkings- en investeringsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van technologie voor het gebruik van waterstof-brandstofcellen in industriële toepassingen. Yokogawa heeft hiertoe aandelen in Teco genomen.

Tags:
De fabriek van Teco in Narvik
Teco 2030 heeft net een grote fabriek geopend in Narvik

Teco 2030 ontwikkelt en produceert waterstofbrandstofcellen en heeft in Narvik, Noorwegen, een gigafabriek geopend voor de productie van waterstof protonuitwisselingsmembraan (PEM) brandstofcellen en energiemodules, die bestaan uit meerdere cellen en aanvullende bedrijfsapparatuur. De productie van waterstofbrandstofcellen is al aan de gang en de productie van modules zal naar verwachting binnen enkele maanden starten. De productiecapaciteit zal in de loop van de tijd worden uitgebreid, met als doel een outputcapaciteit van 400 MW in 2025 en 1,6 GW in 2030. De waterstofbrandstofcellen van Teco maken gebruik van technologieën die zijn ontwikkeld in samenwerking met technologiepartner AVL en leveren naar eigen zeggen ‘toonaangevende energiedichtheid en prestaties’.

Yokogawa Electric brengtz ijn ervaring in de ontwikkeling van belangrijke meet-, regel- en informatietechnologieën voor de energie-, chemische en andere procesindustrieën.

Visie

Hoewel de toepassing van waterstof tot nu toe beperkt is, zorgen de volwassenheid van de technologie en een drastische toename van de vraag naar door waterstof aangedreven schepen volgens de bedrijven voor een expansie van de brandstofcelmarkt. De daaruit voortvloeiende verlaging van de productiekosten zal naar zij verwachten ook het gebruik in de auto- en industriële sectoren versnellen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *