"Maak techniek vast onderdeel op basisschool"

Geplaatst op 15 juni 2021 om 10:57 uur

86% van de technische branche in Nederland vindt dat techniek een vast onderdeel moet worden van het basisonderwijs. Dit blijkt uit de TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Ruim 700 respondenten uit de technische branche geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

De respondenten zijn van mening dat jongeren minder vaak kiezen voor een technische opleiding (43%) en dat het regulier onderwijs onvoldoende aansluit op het bedrijfsleven (14%). 86% stelt dan ook dat techniek een vast onderdeel van basisschoollessen moet worden. Daarnaast beaamt 80 procent de stelling dat er over vijf jaar op alle middelbare scholen verplicht technieklessen moeten worden aangeboden.

 

83 procent van de technische bedrijven vindt dat de overheid fors moet investeren om het tekort aan technici op te lossen. Zelf steken de technische bedrijven ook de handen uit de mouwen om het tekort op te lossen. Een kwart (26%) leidt zijn personeel breder op in de hoop het personeelstekort terug te dringen. Ook zetten zij zich in om technici te werven, vooral door het eigen bedrijf te promoten als een aantrekkelijke werkgever onder technici (28%).

 

Naar de Techbarometer

 
© Engineersonline.nl