500.000 euro beschikbaar voor 5G-innovatie in Zuid-Holland

Geplaatst op 11 mei 2021 om 12:28 uur
500.000 euro beschikbaar voor 5G-innovatie in Zuid-Holland
Zuid-Holland stelt 500.000 euro beschikbaar waarmee technologiebedrijven hun 5G-innovaties kunnen testen in fieldlabs . Bedrijven kunnen dus nu al experimenteren met technologie die pas over een paar jaar beschikbaar komt.

Zuid-Holland telt zeven fieldlabs met elk een eigen focus, waardoor bedrijven kunnen testen in een voor hen relevante eindmarkt. Technologiebedrijven kunnen 10 - 50.000 euro ontvangen om in deelnemende 5G-fieldlabs te testen.

 

50 mkb'ers toonden  al interesse

Veel grote bedrijven bereiden zich al voor op de komst van 5G, vaak samen met een van de aanbieders van 5G infrastructuur. Voor het mkb is dit lastiger. De regeling ‘Do IoT Vouchers voor 5G-innovatie' is daarom speciaal voor het mkb bedoeld. De fieldlabs werken met de stand-alone 5G-infrastructuur van de TU Delft en worden actief gesteund door de provincie Zuid-Holland, InnovationQuarter, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Economic Board Zuid-Holland, KPN en T-Mobile. Zo'n 50 mkb-bedrijven hebben al interesse getoond om van de regeling gebruik te maken.

 

"Een gouden kans voor bedrijven," noemt gedeputeerde Meindert Stolk (provincie Zuid-Holland) de regeling. "Die kunnen nú al experimenteren met technologie die pas over een paar jaar beschikbaar komt. Mooi om te zien hoe de fieldlabs innovatie in Zuid-Holland versnellen."


Door de gefaseerde ontwikkeling van het 5G netwerk kunnen bedrijven momenteel nauwelijks experimenteren met toepassingen op hogere frequenties. Een snellere 3.5 GHz-infrastructuur zal pas in 2022 beschikbaar zijn; de 26 GHz-infrastructuur nog weer later.

 
© Engineersonline.nl