Industriële partners gezocht voor het 3D printen van elektronica

Geplaatst op 27 juli 2020 om 09:41 uur
Industriële partners gezocht voor het 3D printen van elektronica
Onderzoeksconsortium Hyb-Man heeft de afgelopen 3 jaar gewerkt aan het 3D printen van elektronica. Als resultaat zijn er nu twee productieprocessen om functionele elektronische producten volledig te 3D-printen. Hyb-Man zoekt nu industriële partners voor de verdere ontwikkeling

Hyb-Man bestaat uit partners uit iedere schakel in de waardeketen, waaronder Signify, Bosch Neotech en Holst Centre.


Tot nu toe zijn vorderingen gemaakt in ontwerpregels, simulatiesoftware, in-line testen en kwaliteitscontrole die nodig waren om twee volledig functionele producten te leveren op het gebied van auto-onderdelen en slimme verlichting.


3D geprinte elektronica voegt constructieve en elektronische productie samen. Elektronische schakelingen worden gemaakt met printed-electronics technieken als onderdeel van het 3D printproces, waarbij ze direct in de betreffende onderdelen worden geïntegreerd.


Bij het ontwerpen van producten is het niet langer noodzakelijk om aparte schakelkasten of elektrische lagen te gebruiken, zodat deze geen belemmering meer zijn voor het ontwerp en het bovendien wordt beschermd tegen vuil en stof. Met name de productie van kleine hoeveelheden is op deze manier tijd- en kostenefficiënt en minder vervuilend en maakt systeemintegratie makkelijker.

 

Potentiële toepassingen

 

Meer informatie over deelname

Lotte Willems
Business Developer Hybrid Printed Electronics bij Holst Centre - TNO
T +31 6 2921 3407
lotte.willems@tno.nl
 

Rob van Asselt
Project Coordinator, Hyb-Man bij Signify

T+31 6 12960185
rob.van.asselt@signify.com

 
© Engineersonline.nl