Innovatieve hardloopschoen

Geplaatst op 19 mei 2020 om 13:45 uur
Innovatieve hardloopschoen
Radicale veranderingen beginnen vaak als je een eenvoudig probleem probeert op te lossen. Zoals hoe je sneller en comfortabeler bergafwaarts kunt lopen. Dat was het uitgangspunt voor Thibaut Poupard, senior innovation manager bij Hoka One One, bij het ontwerp van deze bijzondere schoen die in eerste instantie werd bespot door de bekende merken hardloopschoenen. Totdat gebruikers wedstrijden begonnen te winnen.

Tien jaar na de introductie van hun oversize hardloopschoenen, die ook lacherig werden ontvangen, komt Hoka One One met deze opvallende trailschoen. Het brede platform zorgt voor maximaal grondcontact. Het verlengde hielstuk is ontworpen om de impact op de hiel - die bergafwaarts groter is - te beperken. Ook zorgt dit voor een soepelere afwikkeling van de voet. De stabiliteit in de middenzool blijft behouden, ongeacht de hellingshoek. Wie verwacht dat de dikke zool de schoen zwaar maakt zal verrast zijn dat hij slechts 360 gram weegt.

 

 

TenNine

De naam TenNine komt van de term ‘giga', uitgedrukt in tien tot de macht negen. De unisex trailschoen is o.a. bedoeld voor deelnemers aan zware ultraraces en heeft een serie features die zijn ontworpen voor lange afstanden. Een waterdichte tong van ariaprene biedt comfort en ademend vermogen en interne tongvleugels bieden een ‘lock down' van de voet. Prachtige termen, maar hoe loopt het in de praktijk? Wij zouden zeggen: wie de schoen past, trekke hem aan.

 

Info: www.hokaoneone.com

 
© Engineersonline.nl