Hyperloop pod Atlas02 klaar voor ‘a bumpy ride’ (video)

Geplaatst op 03 juni 2019 om 20:41 uur
Hyperloop pod Atlas02 klaar voor ‘a bumpy ride’ (video)
Het Delft Hyperloop Team heeft de hyperloopcapsule onthuld waarmee het op 21 juli zal deelnemen aan de SpaceX Hyperloop Pod Competition in Los Angeles (VS). Het voertuig heeft genoeg power om 20.000 gloeilampen tegelijkertijd op te lichten.

Chief Engineer Elja Ebbens tijdens de designpresentatie maandagmiddag: "De Atlas 02 is ontworpen om hoge snelheden te behalen op een korte afstand. Zo kan het voertuig sneller accelereren en hogere snelheden behalen dan een hedendaagse formule 1 auto en remt hij bijna vier keer zo hard. Dit alles om ervoor te zorgen dat het snelheidsdoel behaalt wordt: de helft van de snelheid van het geluid.".


Met Atlas 02 wil het team namelijk het huidige wereldrecord verbreken dat op 467 km/u staat. Snelheid is ook het enige criterium in Elon Musks competitie - als je tenminste eenmaal de 122 veiligheidstesten hebt doorstaan en als 1 van de 3 beste van 22 deelnemers bent overgebleven.


En dan zijn er nog wel wat hobbels te nemen. Letterlijk. Want de rail waar de pod over rijdt, ligt niet helemaal vlak en recht. De wielen zullen dus met honderden rotaties per seconde hobbels en bobbels moeten nemen.


Om zo snel mogelijk te kunnen accelereren, zitten er geen mechanische elementen in de pod, die nog geen 2 meter lang is. De Atlas02 wordt automatisch bestuurd, want "op deze snelheden is het menselijk brein eenvoudig niet snel genoeg meer." De boordcomputer wel, dus die heeft het heft in handen.

 
© Engineersonline.nl