Innovatiemissie naar Silicon Valley en Atlanta

Geplaatst op 25 maart 2019 om 09:49 uur
Innovatiemissie naar Silicon Valley en Atlanta
Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelings- samenwerking is vandaag en morgen met 20 innovatieve Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen op bezoek in Silicon Valley. Op 27 maart opent Kaag het nieuwe consulaat-generaal in Atlanta, en brengt zij een bezoek aan Fokker. De reis naar de VS staat in het teken van innovatie en digitalisering.

Tijdens de innovatiemissie naar Silicon Valley wil de minister innovatieve Nederlandsebedrijven en kennisinstellingen verbinden met de koplopers in Silicon Valley. Samen met Prins Constantijn, Special Envoy StartupDelta, verkent Kaag de uitdagingen van de publieke en private sector om te zorgen dat de digitale economie open en inclusief blijft.


Doel is dat Nederland zijn technologische voorsprong op een verantwoorde manier blijft toepassen, met oog voor mens en maatschappij. Ook geldt de nadrukkelijke inzet om maatschappelijke uitdagingen als klimaat en digitale inclusiviteit op te lossen.


Kaag zal het netwerkplatform Holland in the Valley lanceren, en de mogelijkheden verkennen om startups op weg te helpen in Silicon Valley. Ook bezoekt men het Nederlandse betaalplatform Adyen en HMI, een dochteronderneming van ASML. Met het WEF Center for the 4th Industrial Revolution organiseert de minister een discussie over de toekomst van digitale handel en de balans tussen technologische innovatie en duurzame groei.

 

Consulaat-generaal Atlanta

Op woensdag opent Kaag het consulaat-generaal in Atlanta. De focus van het nieuwe consulaat-generaal ligt op het versterken van de economische betrekkingen tussen het zuidoosten van de VS en Nederland. De handel en investeringen tussen Nederland en de regio levert daar momenteel werk aan 78.000 mensen.

 
© Engineersonline.nl