EO

Vakbonden eisen 5% loonsverhoging en betere werk-privé balans voor Metaal&Techniek

03 april 2019 om 10:24 uur

De onderhandelingen voor de cao Metaal & Techniek (die afloopt op 1 juni 2019) gaan op 9 april van start. De vakbonden eisen onder andere een loonsverhoging van vijf procent en een betere balans tussen werk en privé.


FNV Metaal en CNV Vakmensen zetten in op een 5%. 4% in de nieuwe eenjarige cao en daarnaast 1% voor de individuele leerrekening. Voor de lagere inkomens pleit FNV voor een verhoging ‘in centen in plaats van procenten', omdat zij daarmee er meer op vooruit gaan.

 

Vergrijzing

De vakbonden geven aan dat nu al rekening moet worden gehouden met de aanstaande vergrijzing door te zoeken naar jonge werknemers. Momenteel is er een tekort aan gekwalificeerd technisch personeel, en verlaten veel jongeren de sector doordat zij enkel flexibele contracten krijgen. Daarom stelt de FNV voor dat flexmedewerkers een vast contract krijgen wanneer zij langer dan 9 maanden op een vaste functie werken.

 

Andere regelingen die hieraan bij kunnen dragen zijn het afschaffen van de jeugdschalen, waarbij inschaling en salaris plaatsvindt op basis van ervaring in plaats van leeftijd. Daarnaast pleiten de vakbonden ook voor voortzetting en verbetering van het generatiepact. Dit zou moeten ingaan voor werknemers boven de 60 jaar die hierdoor hun werk kunnen afbouwen, zodat er ruimte komt voor jongeren. Verder kunnen 65+-ers een vierdaagse werkweek afspreken met behoud van een fulltime salaris en zwaar werk in overleg aanpassen met de werkgever.

 

Gelijkheid

Behalve een gelijk loon voor verschillende leeftijden, moeten de lonen van vrouwen en mannen ook recht worden getrokken. Een ander voorstel is een gelijkwaardige beloning voor flexibele medewerkers als die van medewerkers met een vast contract. Dit moet ook gaan gelden voor andere arbeidsvoorwaarden en vergoedingen. Dit zou volgens CNV de verleiding kleiner maken voor werkgevers om bij een hoge werkdruk zzp'ers in te hiren. Ten slotte zouden ook buitenlandse werknemers bij gelijk werk een gelijk loon moeten krijgen.

 

Overwerk

FNV Metaal geeft aan dat in de vorige cao al de eerste stappen zijn gezet voor een duurzame inzetbaarheid, maar dat er in de nieuwe cao nog meer verbeteringen mogelijk zijn. De balans tussen werk en privé moet veranderen, aangezien er nu te veel wordt overgewerkt. Voorstel is een begrenzing een de totale werk- en reistijden (inclusief overwerk) tot maximaal 45 uur per week. Voor de afspraken over consignatie- en beschikbaarheidsdiensten zien de vakbonden ook verbeteringen, waaronder de vergoedingen daarvoor in tijd en geld. Tevens moet er voor iedere medewerker een persoonlijk opleidingsbudget komen in de cao, zodat zij zelf keuzes kunnen maken voor een opleiding of training.

 

Gerelateerd nieuws

FutureTec streeft naar innovatie techniekonderwijs

FutureTec streeft naar innovatie techniekonderwijs

In de regio Eindhoven is een samenwerkingsverband gestart om techniekonderwijs te innoveren en te zorgen voor duurzame inzetbaarheid van technische vakmensen. Brainport Industries College (BIC), Brainport Industries,…

Veiligheid op afstand bediende bruggen Nederland schiet nog altijd tekort

Veiligheid op afstand bediende bruggen Nederland schiet nog altijd tekort

Er wordt nog steeds onvoldoende gedaan om ongelukken met op afstand bediende bruggen te voorkomen. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een september uitgebracht rapport. En dat terwijl er de laatste…

Geautomatiseerd kunstwerken tekenen in het zand

Geautomatiseerd kunstwerken tekenen in het zand

Als onderdeel van hun diplomaproject bij HTL Salzburg ontwikkelden Jakob Größlinger, Filip Okic, Christoph Praschl en Lukas Steinbichler een numeriek bestuurde zandplotter. De jonge ingenieurs werden daarbij…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Veilig heksysteem PSENmlock

Het heksysteem PSENmlock biedt een veilige vergrendeling en veilige sluiting in slechts één product. De PSENmlock...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 oktober 2019, Eindhoven

Dutch Design Week

Ontwerpers presenteren hun werk op 100 locaties in Eindhoven

24 oktober 2019, Vianen - 24 en 25 oktober

Basistraining automatiseringssysteem PSS4000

Meer agendapunten »