Innovatieve XLR-connectoren uit de serie RAMP van Cliff Electronics

Haakse connectoren voor geluidsoperateurs.

Cliff, een gerespecteerde fabrikant van elektronische componenten, heeft recent zijn innovatieve XLR-stekkers uit de serie RAMP (van het Engels Right Angle Multi Position) gelanceerd.

XLR-connectoren zijn te vinden in veel takken van elektronica en staan bekend om hun mechanische en elektrische duurzaamheid. Ze worden gebruikt in professionele audioapparatuur, opnamestudio’s, muziekpodia en andere geluidssystemen. U komt ze soms ook tegen in voedingstoepassingen (bv. voor het opladen van e-bikes) en in verlichtingsinstallaties (DMX-controllers).

FC619303
Connectoren

FC619200_
Buigbeschermingstules

Een van de belangrijkste voordelen van de door Cliff aangeboden connectoren is hun solide metalen constructie die betrouwbaarheid onder alle omstandigheden garandeert. De metalen behuizingen zijn bestand tegen schokken, trillingen en stoten. De artikelen zijn perfect voor zowel on-stage als off-stage en bieden een lage contactweerstand en dus een hoge kwaliteit van analoog verzonden geluid. Bovendien zijn er innovatieve ontwerpoplossingen gebruikt bij het ontwerp van de connectoren.

De stekkers hebben een haakse oriëntatie, maar kunnen toch vrij rond de socket-as worden gedraaid. Deze oplossing werkt goed voor schakelkasten en aansluitpanelen waar de ruimte beperkt is, zodat er zuinig met ruimte kan worden omgesprongen.

illustratie
Axiale beweging vergemakkelijkt de plaatsing van gehoekte connectoren in aangrenzende sockets.

Bovendien hebben de connectoren uit de RAMP-serie ook een intuïtief kleurmarkeringssysteem voor de stekkers. Voor de stekkers zijn buigbeschermingstules in 9 verschillende kleuren beschikbaar. Hierdoor kan de technicus/operator gemakkelijk onderscheid maken tussen de randapparaten die zijn aangesloten op de apparatuur, of ze labelen volgens individuele voorkeuren.

De gepresenteerde stekkers in het aanbod van TME zijn verkrijgbaar in mannelijke en vrouwelijke varianten, uitgerust met 3 tot 5 pinnen. De elektrische montage vindt plaats door middel van solderen. Het resultaat is een extreem lage aansluitweerstand. Alle producten van de serie RAMP zijn bestemd voor bevestiging op de kabel (met een buitendoorsnede van 3,5 mm tot 8 mm).

Specificatie
Connector:stekker
Type connector:XLR
Soort connector*:mannelijk of vrouwelijk
Aantal pinnen:3, 4 of 5
Ruimtelijke oriëntatie:gehoekt 90°
Mechanische montage:op de kabel
Elektrische montage:solderen
Kleur behuizing:zwart**
Materiaal behuizing:metaal
Buitendoorsnede kabel:3,5…8mm
Serie connector:RAMP
* afhankelijk van het model
** gekleurde buigbeschermingstules apart verkrijgbaar

De tekst is opgesteld door Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

https://www.tme.eu/nl/news/about-product/page/57600/innovatieve-xlr-connectoren-uit-de-serie-ramp-van-cliff-electronics/

Contactgegevens
AdresBeemdstraat 1
Postcode en plaats
5653 MA Eindhoven
Telefoon040-7370457
Meer informatieInformatie aanvragen