Hoe klinkt elektrisch rijden?

Een indrukwekkende colonne van elektrische voertuigen, te weten 5 Mini E’s, 20 segways en 6 steps vertrok maandagmiddag 20 juni vanaf het Haagse hoofdkantoor van Siemens Nederland naar het Koninklijk Conservatorium.

De stoet bestond uit deelnemers aan de door BMW en Siemens georganiseerde wedstrijd ‘Elektrisch rijden: Hoe klinkt dat?’ Maar liefst 53 interessante, komische, mooie en verrassende geluiden voor een elektrische auto zijn de afgelopen weken door deelnemers aan de wedstrijd via een speciale website geupload.

Nu de inzendtermijn voor geluiden is gesloten, was de volgende stap in deze wedstrijd het verder uitwerken van 5 geluiden, in teamverband, onder begeleiding van studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en in aanwezigheid van specialisten op het gebied van elektrisch rijden. Dit gebeurde afgelopen maandag nadat de deelnemers aan de wedstrijd na een ontvangst op het hoofdkantoor van Siemens Nederland in elektrische colonne naar het Koninklijk Conservatorium waren gereden, waar zij de 5 geluiden verder uitwerkten.

In september worden de vijf gecomponeerde geluiden voor elektrische auto’s tijdens een officieel Mini-E concert ten gehore gebracht.