CES trapt af met keynote Siemens CEO Roland Busch (video)

Siemens CEO Roland Busch heeft de eerste keynote speech gegeven van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Daarin gaf de topman onder meer zijn visie over de noodzaak van de industriële metaverse en kunstmatige intelligentie voor het bouwen van steden, het verwekken van hernieuwbare energie en het tegengaan van klimaatverandering.

Tags:

De CES-beurs, die duurt tot en met 12 januari, is een van de belangrijkste technologiebeurzen binnen de sector. Vier dagen lang komen hoofdrolspelers van toonaangevende bedrijven hun visie op technologie delen met de wereld. Evan Spiegel (CEO van Snap), Patrick Gelsinger (CEO van Intel), Kisun Chung (CEO van Hyundai) en anderen laten tijdens de Consumer Electronics Show zien hoe zij de wereld willen veranderen met technologie.

Busch vertelde hoe Siemens een impact wil hebben op de wereld. “Die impact is tegenwoordig grotendeels te danken aan de industriële metaverse: het concept waarmee de digitale wereld wordt gebruikt om echte machines, steden, gebouwen en netwerken te simuleren. De industriële metaverse moet samen met de vrijwel eindeloze capaciteit van kunstmatige intelligentie ervoor zorgen dat 2024 een keerpunt wordt.

“Wat we ook bouwen, dankzij de industriële metaverse kunnen projecten die vroeger jaren in beslag namen, nu in seconden worden uitgevoerd. En dat is anno 2024 hard nodig.”

Busch belichtte onder meer de uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, voedselproductie en tekorten op de arbeidsmarkt. “Technologie is het meest waardevolle gereedschap van de mens. Hiermee maakt Siemens gebouwen veiliger, hernieuwbare energie breder beschikbaar, ziektebehandelingen effectiever en fabrieken efficiënter.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *