Alles wat je moet weten over Autonomous mobile robots tegenover Automated Guided Vehicles

Automated Guided Vehicles (AGV’s) en Autonomous Mobile Robots (AMR’s) zijn twee technologieën die veel worden gebruikt voor logistiek en productiviteit, zowel nu als in de toekomst. Hoewel deze technologieën op elkaar lijken, verschillen ze in termen van functionaliteit, voordelen en nadelen. In dit artikel zullen we de kernprincipes van AGV’s en AMR’s behandelen, evenals hun verschillende voordelen en nadelen om u te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over welke technologie het meest geschikt is voor uw bedrijf of organisatie.

Factory Automation with AGV and robotic arm in transportation to increase transport more with safety.3D rendering

Door: Team Lequal

Wat AGV precies inhoudt

In de eerste plaats is het goed om te weten wat AGV precies inhoudt. AGV’s zijn automatisch bestuurde voertuigen die worden gebruikt voor het verplaatsen, laden en lossen van goederen in een productie- of magazijnomgeving. Ze kunnen geleid worden door een magneetstrip, laser of infraroodsysteem en kunnen worden uitgerust met sensoren die de omgeving kunnen detecteren. AGV’s kunnen ook eenvoudig in bestaande logistieke systemen worden geïntegreerd.

Add sentence here: ‚Well known vendors of AGV-solutions are Lowpad, Wewo Europe and AGVE.

Wat houdt AMR precies in?

Tevens is het handig om te weten wat AMR precies inhoudt. Autonome mobiele robots, beter bekend als AMR’s zijn robots die in staat zijn om autonoom te navigeren op basis van sensoren en kaartgebruik. Ze kunnen hetzelfde werk doen als een AGV, maar zijn flexibeler omdat ze veel meer data kunnen verwerken. AMR systemen hebben vaak geavanceerde AI-algoritmen die de robots helpen bij het herkennen en vermijden van obstakels.

Add sentence here: ‚Popular vendors are Dematic, Seegrid, Pixel Robotics with Pallit high lift carts and Balyo.

De verschillen tussen AGV en AMR

Hoewel AGV’s en AMR’s beide kunnen worden gebruikt voor hetzelfde doel, zijn er belangrijke verschillen tussen de twee technologieën. Eén van de grootste verschillen is dat AGV’s beperkt zijn in hun navigatie capaciteiten omdat ze afhankelijk zijn van externe begeleiding. Wanneer er bijvoorbeeld een obstakel in de weg ligt, moet de AGV opnieuw worden geprogrammeerd om deze te vermijden of moet het obstakel worden verwijderd. AMR’s daarentegen kunnen op basis van sensoren en kaartgebruik volledig autonoom navigeren. Dit houdt in dat AMR’s in staat zijn om hun eigen pad te bepalen en obstakels te vermijden, waardoor ze flexibeler zijn dan AGV’s.

De voor- en nadelen van AGV

AGV’s beschikken over meerdere voordelen ten opzichte van AMR’s. Ten eerste zijn AGV’s beduidend goedkoper dan AMR’s, waardoor ze een aantrekkelijke optie vormen voor bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare automatisering. Daarnaast zijn AGV’s meer betrouwbaar doordat deze apparaten nooit van hun pad afwijken, wat betekent dat bedrijven minder tijd hoeven te besteden aan het oplossen van eventuele problemen.

Hoewel er veel voordelen zijn aan het gebruik van AGV’s, zijn er ook bepaalde nadelen. Ten eerste zijn AGV’s niet flexibel omdat ze afhankelijk zijn van een externe begeleiding. Ze kunnen niet zomaar worden aangepast om nieuwe routes te volgen of obstakels te vermijden, waardoor bedrijven meer tijd moeten besteden aan het handmatig instellen van de AGV’s op voorhand. Een ander nadeel is dat AGV’s meestal niet in staat zijn om aan veranderende omstandigheden of routes aan te passen, wat betekent dat je deze apparaten als bedrijf altijd in de gaten moet houden.

De voor- en nadelen van AMR

Natuurlijk is het ook handig om te weten wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik van AMR’s. Ten eerste kunnen AMR’s makkelijk worden aangepast om veranderende omstandigheden of routes te volgen, waardoor bedrijven meer flexibiliteit en krijgen. Daarnaast zijn AMR’s qua installatieproces veel eenvoudiger en sneller, waardoor je binnen mum van tijd met deze robots aan de slag kunt. Een ander voordeel is dat AMR’s geavanceerde AI-algoritmen bevatten die de robots helpen bij het omgaan met lastige situaties.

Vanzelfsprekend zijn er ook enkele kleine nadelen te vinden als het gaat om het gebruik van AMR’s. Ten eerste zijn deze robots duurder dan AGV’s, waardoor bedrijven meer zullen moeten investeren om deze apparaten te kunnen gebruiken. Daarnaast kun je minder vaak bouwen op AMR’s doordat de natuurlijke navigatie een stuk gevoeliger is voor variaties op het gebied van de omgeving waarin het apparaat zich bevindt. Daardoor kan de robot ineens niet meer weten waar het zich bevindt, wat voor sommige bedrijven een groot nadeel kan zijn.

In conclusie kunnen we stellen zowel AGV’s als AMR’s handig zijn voor nu en in de toekomst. AGV’s zijn daarbij een betaalbare optie, maar AMR’s bieden veel flexibiliteit en geavanceerde AI-technologie. Hoewel de aanschaf van een Autonomous Mobile Robot duurder is dan die van een Automated Guided Vehicle, hebben bedrijven meer voordelen van, zoals betere navigatiefuncties en vermogen om te reageren op veranderende omgeving of routes. Als je op zoek bent naar automatisering voor jouw bedrijf, is het belangrijk om beide systemen goed te bestuderen en hun unieke functies in overweging te nemen alvorens tot een keuze over te gaan. Wij hopen dat alle informatie die u hier heeft gevonden u van dienst is geweest.