ASML tekent deals met Samsung, SK Hynix, en over onderwijs tijdens bezoek Koreaanse president

ASML en Samsung gaan samen onderzoek doen naar chiptechnologie met behulp van EUV-apparatuur van de volgende generatie. Daartoe is dinsdag een overeenkomst getekend, tijdens een bezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol. Er is ook een intentieverklaring getekend met SK Hynix voor samenwerking aan verschillende ESG-gerelateerde projecten en voor een ‘Korea-Netherlands Advanced Semiconductor Academy’.

De samenwerking met chipmaker SK Hynix heeft als doel als doel bij te dragen aan de vermindering van energie en regeneratie van duurzame bronnen door het opzetten van milieuvriendelijke modellen voor productiefabrieken en apparatuurbeheer.

De euv-scanner van ASML is de meest complexe machine die op aarde wordt gebouwd. Met de nieuwe generatie, met een hogere NA, neemt die complexiteit verder toe. Het onderzoekscentrum in Zuid-Korea gaat zo’n ongeveer 700 miljoen euro kosten. Daarover tekende Samsung-topman Lee Jae-yong mee.

Korea-Netherlands Advanced Semiconductor Academy

Tot slot heeft ASML een intentieverklaring getekend met de Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking om de ‘Korea-Netherlands Advanced Semiconductor Academy’ op te richten, in samenwerking met ASMI, Korea Semiconductor Industry Association, Technische Universiteit Eindhoven, Korean Institute for Advancement of Technology en Brainport Development. Daardoor krijgen Koreaanse studenten met een chipspecialisatie de kans om in Nederland onderwijs te volgen. Dit moet hen onder meer helpen bij het bedienen van ASML’s apparatuur.

Chipsector belangrijker dan ooit

President Yoon Suk-yeol noemde de chipsector “strategisch belangrijker dan ooit” door de toenemende concurrentie uit China. Daarom wil hij de banden tussen de Nederlandse en Zuid-Koreaanse chipindustrie versterken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *