Tweehonderd Vakkanjers openen jacht op finaleplaats

Bijna 200 Vakkanjers strijden volgende week om een plaats in de finale van de VakkanjerWedstrijden 2010. De selectierondes zijn van 7 tot en met 11 december op vakopleidingen in Cuijk, Drachten, Etten-Leur, Hengelo en Zaandam. De Vakkanjers (metaal- en elektrotalenten van roc’s en bedrijven) gaan de strijd aan in wedstrijdvakken als lassen, machinebankwerken en CAD-tekenen. De finalisten worden bekendgemaakt op woensdag 16 december.

De inzet van de VakkanjerWedstrijden is eremetaal. Maar ook zonder medaille is deelname goud waard. De Vakkanjers worden beter, zowel technisch als tussen de oren. Bij zulke vakmensen heeft iedereen baat: scholen, bedrijven en niet in de laatste plaats: de Vakkanjers zelf. De deelnemers strijden dit jaar in acht verschillende wedstrijdvakken: CAD-tekenen, CNC-draaien, CNC-frezen, industriële automatisering/mechatronica, lassen MIG/MAG en BMBE of TIG, machinebankwerken fijnmechanisch, onderhoudsmontage en plaatconstructiewerken. Via vakkanjerwedstrijden.nl kunnen supporters hun Vakkanjer digitaal aanmoedigen.

Indiviudeel en teams 

De VakkanjerWedstrijden 2010 bestaan uit individuele én teamwedstrijden. Na de individuele selectiewedstrijden (7-11 december 2009, zie locaties hieronder) plaatsen de beste acht deelnemers per wedstrijdvak zich voor de landelijke finale in individuele vakken. Die is van 1-5 februari 2010 op de RDM Campus in Rotterdam. Op weg naar de finale krijgen de finalisten mentale training om ze optimaal voor te bereiden.

Daarnaast doen de finalisten mee aan de teamwedstrijd. De Vakkanjers werken in teams van acht buiten de wedstrijddagen om aan de teamopdracht, waarvan ze het eindproduct presenteren tijdens de Techni-Show (9-12 maart 2010, Jaarbeurs Utrecht). Elk team krijgt tijdens de Techni-Show nog een extra opdracht van één dag. Aan het einde van de Techni-Show vindt de prijsuitreiking van zowel de individuele als teamwedstrijden plaats