ABB versterkt R&D AI en software met overname Meshmind

ABB heeft een meerderheidsbelang genomen in Meshmind (Sarajevo, Bosnië). Met de overname van deze software-engineers vergroot ABB de onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van AI, IIoT en machine vision.

Vooral B&R moet van de overname gaan profiteren. De 50 werknemers van Meshmind blijven gevestigd in Sarajevo. Die vestiging wordt B&R’s nieuwe wereldwijde hub voor AI- en softwareontwikkeling. B&R denkt aan samenwerking in een reeks R&D-projecten, waaronder deep-learning vision-systemen, AI-enabled engineering-tools en IoT-app-ontwikkeling.

Software- en AI-gestuurde oplossingen

“AI-gestuurde robotica en automatisering hebben het vermogen om industrieën te transformeren, door bedrijven meer flexibiliteit en intelligentie te bieden te midden van kritieke wereldwijde trends en uitdagingen op het gebied van arbeidskrachten”, zegt Sami Atiya, president van ABB Robotics and Discrete Automation Business Area. “Door deze overname zullen we de ontwikkeling van onze software- en AI-gestuurde oplossingen verder versnellen om automatisering adaptiever en toegankelijker te maken, waardoor bedrijven van elke omvang veerkrachtiger kunnen worden.”

Investeringsfocus

“Deze overname bouwt voort op onze succesvolle relatie met Meshmind om een nieuwe wereldwijde R&D-hub voor B&R op te zetten”, zegt Joerg Theis, president van de Machine Automation Division / B&R ceo. “Als onderdeel van ons bredere ecosysteem dat universiteiten, partners en start-ups omvat, zal deze nieuwste investering onze capaciteit en expertise versterken om oplossingen te creëren die het leven van onze klanten gemakkelijker maken en hen helpen de toekomst van hun industrieën vorm te geven.”

De investering valt samen met ABB’s recente overname van Sevensense, een leverancier van AI-gebaseerde 3D vision navigatietechnologie voor autonome mobiele robots (AMR’s). Beide overnames benadrukken de strategische investeringsfocus van ABB en B&R op innovatieve AI- en softwareoplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *