De voordelen van normalisatie

IEC (International Electrotechnical Commission), ISO (International Organization for Standardization) en ITU (International Telecommunication Union) brachten onlangs een eerste, gezamenlijke, digitale nieuwsbrief uit.

In het eerste nummer staan concrete voorbeelden van hoe normen economische groei, productiviteit, en innovatie stimuleren en hoe zowel kleine als grote bedrijven daardoor toegang hebben tot een bredere markt.

De nieuwsbrief wordt onder de vlag van de World Standards Cooperation (WSC) uitgebracht. Deze organisatie is door de drie voornoemde organisaties opgericht om het internationale normen systeem van IEC, ISO en ETU te versterken en verder te brengen.

In het eerste nummer van de nieuwsbrief staan de volgende succes verhalen:

  • Hoe Tyco Electronics een extra winst van 50 miljoen US dollar genereerde door mee te doen met normalisatie werk.
  • Waarom de voormalige CEO van Mitsubishi gelooft dat normalisatie en certificatie cruciaal is voor de voortgang van het succes van Japanse bedrijven.
  • Waarom de CEO van Rockwell, ’s wereld grootste automatisering bedrijf, bedrijven aanraadt om mee te doen aan het tot stand komen van normen.
  • Hoe een middelgroot bedrijf in medische hulpmiddelen erin slaagde de markt voor hun producten uit de breiden van Nederland naar Europa.

Bron: IEC
Info: http://www.worldstandardscooperation.org/index.html