Internationale Summer School of Making 2014 gaat maandag van start

Studenten en jonge professionals met een creatieve achtergrond komen de volgende twee weken aan hun trekken in Kortrijk. Buda::lab en Howest (de Hogeschool West-Vlaanderen) organiseren de Summer School of Making 2014. Meer dan 30 ontwerpers uit landen als Australië, Ghana, Turkije, Duitsland, Mexico, Frankrijk en uiteraard België dompelen zich onder in de creatieve maakprocessen. Ze volgen eerst een week lang workshops en lezingen in Creative Prototyping of Motion Graphics. In de tweede optionele week wordt de opgedane kennis getest via een creatieve en interdisciplinaire sociaal-culturele opdracht samen met enkele design coaches en het collectief van Stoere Broers Lieve Zusjes.

Een greep uit het programma:

Workshop pilipili:  De award-winnende productdesign- en ingenieursstudio Pilipili uit Kortrijk begeleidt de workshop modelleren met schuim en afwerkingstechnieken. Het doel van hun workshop is de studenten een perfect afgewerkt prototype laten maken dat ze zelf hebben ontworpen.

Workshop Stefan Kiefer: Stefan Kiefer (Duitsland) heeft gewerkt voor de grootste auto-ontwerp bureaus zoals Audi, Mini, Opel, Renault, Kia, Seat en meer. Momenteel werkt hij vanuit zijn conceptstore Weissglut Design in München. Hij geeft een workshop modelleren met klei waarin de studenten kleine speakersystemen zullen maken.

Workshop Laurence Humier: Laurence Humier is een Belgische ontwerpster die momenteel in Italië woont. In 2010 werd haar designproject opgenomen in de permanente collectie van het MoMa museum in New York. Op de Summer School geeft ze haar workshop ‘Cooking Material: Could molecular gastronomy help discover new matter?’ Ze werkt er rond het principe van gelijkenissen tussen eetbare ingrediënten en materialen, glaspoeder lijkt bijvoorbeeld sterk op suiker en talkpoeder lijkt op bloem.

Naast het educatieve programma staan ook heel wat ontspannende activiteiten op de agenda zoals een fietstocht met stop in zomerbar RaBARber, of deelname aan de BBQ (bring your own food) van de Magneet op 29 augustus. Bekijk het volledige programma op: http://www.summerschoolofmaking.be/

De Summer School of Making 2014 kwam tot stand binnen het Europese Creative City Challenge project en met de steun van de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen Raad.