Zuurstof- en kooldioxidesensoren bij BMF

BMF heeft de distributierechten van het fabrikaat Motron verworven. Deze Deense producent maakt, onder andere, relatieve-vochtigheid-, temperatuur-, O2- en CO2-transmitters.

Naast standaard oplossingen kan Motron met korte doorlooptijden aanpassingen doorvoeren. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om wijzigingen ten aanzien van de  behuizing, ingangsspanning en/of het type uitgangssignaal.

Motron past voor de CO2-sensoren het dual wave length type NDIR (non dispersive infrared) sensor toe om stabiliteit op langere termijn te kunnen borgen. De transmitters worden ingezet  in uiteenlopende toepassingen, zoals test-, monitoring- en control-applicaties. De transmitterrange is ingedeeldin verschillende meetbereiken, van 0 … 2000 ppm tot 0 … 200 000 ppm.

De RS-OXY-01 is een compacte en intelligente O2-transmitter die gebaseerd is op toepassing van twee zirconiumdioxide (ZrO2) elementen. Ze hebben een meetbereik tot 25% vol O2, en zijn voorzien van een digitale uitgang. De transmitters zijn uitgevoerd in een IP67 gesloten behuizing.