Zonneauto te koop

Toeschouwers van de eerste Formule E Grand Prix op het stratencircuit van Monte Carlo keken zaterdag 9 mei tussen de races door raar op. Op de snelste zonneauto van de World Solar Challenge 2011 prijkte een opmerkelijke sticker met de tekst ‘For Sale’. Het Twentse solarteam zet deze zonneauto, de 21Connect, te koop.

Twee weken voordat Max Verstappen met zijn Formule 1 bolide door de straten van Monaco scheurt, gingen de studenten van Solar Team Twente hem voor in hun zonneauto 21Connect. Dit alles gebeurde in het bijprogramma van de Formule E, de eerste volledig elektrische raceklasse voor formule wagens. De zonneauto heeft een opmerkelijke uitstraling. Op het zonnepaneel is te zien dat de Twentse zonneauto over de straten van Monaco racet tegen een Formule E auto met daarbij de tekst ‘In it to win it, World Solar Challenge 2015′. Hiermee wordt gerefereerd aan de World Solar Challenge, het tweejaarlijkse wereldkampioenschap zonneracen in Australië, dat dit jaar in oktober weer zal plaatsvinden.

Ambities

"Iedereen mag onze ambities weten, dus daarom staan we op het grootst denkbare podium: Monaco", zegt Wouter Put, teamlid van het huidige solarteam. De student werktuigbouwkunde van Saxion hoopt op een spannende race in Australië, met de eerste wereldtitel als goede afloop. "We zijn niet bang om de strijd aan te gaan" glimlacht hij in de Franse zon.

Het team grijpt de race in Monaco tevens aan om de verkoop van de 21Connect aan te kondigen. Tussen alle dure bolides in het rijke Monaco rijdt het échte juweeltje op zonne-energie. De auto verdient een nieuwe eigenaar. Wouter Put: "Dit is een unieke verkoop. We hopen dat de 21Connect na dit avontuur zijn definitieve eindbestemming vindt in bijvoorbeeld een mooi museum." Oud-teamlid uit 2011, Jeroen Houwers, zegt over de verkoop: "Het is heel bijzondere verkoop. Er zit ontzettend veel kennis in de auto". Met de opbrengst hoopt het solarteam nog meer in hun nieuwste zonneauto te investeren. Deze auto wordt op dit moment gebouwd en wordt over een kleine twee maanden gepresenteerd aan het publiek. Het asymmetrische ontwerp is in maart al vrijgegeven. 

Bridgestone World Solar Challenge

Op 18 oktober 2015 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s. Voor het eerst rijdt Solar Team Twente met een asymmetrische zonneauto waarbij de coureur aan de rechterkant van de zonneauto zit. Met dit design heeft het team het volste vertrouwen eerste te worden in Australië.

.

Marktplaats

De zonne-auto uit 2011 wordt te koop aangeboden op Marktplaats als ‘Rode zonneauto uit 2011, 21Connect met hightech materials’. De advertentie werd in korte tijd 10.000 keer bekeken. Op Marktplaats is tot nu toe 2 ton geboden.