Robothelikopters geven liveshow in Cannes (video)

Bezoekers van het Cannes-filmfestival werden verrast met een lichtshow van de inmiddels steeds beroemder wordende quadrotor helikopters van KMel Robotics. De slimme vierwiekige apparaatjes gaven een prachtige show weg.

De robothelikopters timmeren flink aan de weg. Van demonstraties van formatie-vliegen tot aan een uitvoering van John Barry’s James Bond thema, de vernuftige robotjes draaien er hun hand niet voor om.

Op de Saatchi & Saatchi New Directors’ Showcase in Cannes gaven 16 van deze zogeheten ‘quadrotots’ op 21 juni een mooie muzikale show.

KMel Robotics

Het relatief nieuwe bedrijfje KMel Robotics werd begin 2011 opgericht door Alex Kushleyev en Daniel Mellinger van de University of Pennsylvania. Ze specialiseren zich in hardware ontwerp en high-performance aansturingstechnieken.

KMel richt zich op robotica voor toepassingen op de grond en in de lucht en willen de lat van experimentele robots steeds hoger leggen.

Vliegende robots

De vliegende quadrotors zijn geheel autonoom, wat betekent dat ze niet rechtstreeks door mensen worden bediend. We worden aangestuurd door een computer die instructies heeft gekregen om de instrumenten te bespelen.

Op de (tijdelijke) website van KMel is meer informatie te vinden. Maar nu eerst… maestro, muziek!

 

bron: KMel Robotics