EO

De grootste vliegtuigen ter wereld

20 januari 2022 om 09:23 uur

Meer dan een eeuw nadat de gebroeders Wright het eerste succesvolle vliegtuig hebben gebouwd, is de mens nog steeds volop bezig om de ultieme vliegmachine te bouwen. Of het nu gaat om snelheid, duurzaamheid of grootte: de ontwikkeling gaat door. TT engineering maakte onlangs een overzicht, 4x de grootste:


Cargo - De Antonov 225

Met een lengte van 84 meter en een spanwijdte van 88,4 meter is de Antonov An-225 het allergrootste vliegtuig ter wereld. ‘Mrija' (droom), zoals het vliegtuig ook wel wordt genoemd, maakte zijn eerste vlucht op 21 december 1988. Sindsdien blijft hij onaangetast het grootste vrachtvliegtuig ter wereld. Oorspronkelijk werd de AN-225 ontworpen om de Russische spaceshuttle de ‘Boeran' te transporteren. Vandaag de dag vliegt het enige exemplaar van de AN-225 de hele wereld over, om militaire cargo en medische spullen te vervoeren.

De grootste vliegtuigen ter wereld 

Passagiersvliegtuig - Airbus A380

‘s Werelds grootste passagiersvliegtuig is de Airbus A380. Met een spanwijdte van 79,75 meter en een lengte van 72,72 meter kan dit vliegtuig zo'n 850 passagiers meenemen. Om deze hoeveelheid plaats te creëren, bestaat de Airbus A380 uit twee verdiepingen. Deze dubbeldekker onder de vliegtoestellen maakte zijn eerste testvlucht op 27 april 2005. Twee jaar later werd het toestel commercieel gedoopt tijdens een vlucht van Singapore Airlines tussen Singapore en Sydney.

De grootste vliegtuigen ter wereld 

Prive Jet - 747-8i Boeing Business Jet

De 747-8i Boeing Business Jet is de grootste privéjet die in actieve dienst is. De jumbojet heeft een spanwijdte van 68,5 meter en een lengte van 76,4 meter. Het vliegtuig wordt vooral gebruikt door wereldleiders uit het Midden Oosten. Ook de presidentiële vloot van Amerika wordt in 2024 vervangen door twee 747-8i Business Jets.

De grootste vliegtuigen ter wereld 

Vliegtuigen in de ruimtevaart - Stratolaunch & Virgin Galactic

De Stratolaunch Carrier is met een spanwijdte van 177 meter het breedste vliegtuig ter wereld. Het vliegtuig is ontwikkeld om op een eenvoudige en betrouwbare wijze raketten in een baan om de aarde te brengen. Hierdoor zullen de raketten minder hinder van het weer ondervinden dan raketten die van de grond gelanceerd worden. In 2019 maakte het vliegtuig, dat geproduceerd werd door Scaled Composites, haar eerste testvlucht. Afgelopen april maakte het de Stratolaunch Carrier haar tweede testvlucht.

De grootste vliegtuigen ter wereld 

 Infographic-TT-Engineering-grootste-vliegtuigen

 

www.tt-engineering.nl

 

Gerelateerd nieuws

Noren willen reizen transformerren met elektrische vliegboot

Te land, ter zee en in de lucht: Noren bouwen elektrische vliegboot met wielen (video)

Een Noors bedrijf ontwikkelt een klein elektrisch watervliegtuig dat het lokale passagiersverkeer op grote schaal kan transformeren. Het ontwerp van de romp wordt momenteel getest in de sleeptank van Sintef in Trondheim.

Noodhulpdrone Twente haalt 120 km/u

Noodhulpdrone Twente haalt 120 km/u

Studententeam DroneTeam Twente heeft haar nieuwste drone onthuld: Thunderbird. De drone is ontworpen voor medische hulpverlening en maakt gebruik van een uniek, efficiënt vleugelontwerp en haalt een topsnelheid van 120…

Val uit werkbak wordt werknemer fataal

Val uit werkbak wordt werknemer fataal

Een werknemer viel tijdens zijn werk van 13 meter hoogte naar beneden uit een werkbak van een hoogwerker op een Zutphense bouwplaats. Hij overleefde de val niet. De werkgever kreeg een boete van 75.000 euro waarvan 25…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Gecodeerde, contactloze veiligheidsschakelaar PSEN cs5 en PSEN cs6 Veiligheidsschakelaar voor de hek- en positiebewaking

PSENcode is zowel bedoeld voor de standbewaking van afschermingen volgens EN 60947-5-3 als voor de positiebewaking. Door...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 mei 2022, Hannover (De)

Hannover Messe

The lead theme Industrial Transformation spotlights the topics of digitalization and sustainability.

31 mei 2022, Düsseldorf

World Electrolysis Congress

Goal: tackle the remaining bottlenecks to rolling out electrolysers at scale and pace

31 mei 2022, Veldhoven

Business Software Event

Platform waar digitaliseringsvraagstukken voor de maakindustrie centraal staan

Meer agendapunten »