EO

Qarnot Computing en Water Horizon winnen Ennatuurlijk Sustainable Heat Challenge

12 oktober 2021 om 12:30 uur

Qarnot Computing en Water Horizon zijn de winnaars van de Ennatuurlijk Sustainable Heat Challenge. De wedstrijd, een initiatief van warmtebedrijf Ennatuurlijk, zocht naar bedrijven of particulieren met de meest duurzame, schaalbare en competitieve hardware-ideeën die kleine warmtenetten duurzamer kunnen maken.


De warmtenetten van Ennatuurlijk zijn nu nog gedeeltelijk afhankelijk van gas. Het warmtebedrijf wil de gasverbranding, en daarmee de CO2-uitstoot, zo laag mogelijk krijgen en de ecologische voetafdruk minimaliseren. Qarnot Computing en Water Horizon lieten met hun deelname zien onderdeel te zijn van de oplossingen voor de toekomst.


Water Horizon won de ‘Big Promise Award', de prijs voor technologieën die in potentie een revolutie kunnen vormen voor de energiewereld, maar nog niet commercieel levensvatbaar zijn. Water Horizon werkt aan een circulaire economie oplossing rond industriële restwarmte. Water Horizon recupereert de restwarmte en slaat hem op in een batterij. Het bedrijf gaat de techniek in samenwerking met Ennatuurlijk verder ontwikkelen.


Qarnot Computing won de ‘Ready For Tomorrow Award' voor innovaties die nu al klaar zijn om ingezet te worden. Het bedrijf gebruikt restwarmte die vrijkomt bij computers om gebouwen, wijken en steden te verwarmen met een digitale circulaire economie-aanpak. Zij gaan nu een pilot draaien met Ennatuurlijk. Blijkt deze succesvol, dan kan de oplossing worden geïmplementeerd op meerdere locaties.


Tom Emons, Operationeel Directeur bij Ennatuurlijk: "We vroegen onze deelnemers met innovatieve ideeën te komen die gemakkelijk te integreren zijn in bestaande infrastructuur en ruimtes. Qarnot Computing en Water Horizon bedachten betrouwbare oplossingen die het hele jaar beschikbaar zijn. We zijn razend enthousiast over de potentie van beide ideeën."

 

Gerelateerd nieuws

Chirurgische instrumenten van medisch afval

Chirurgische instrumenten van medisch afval

In Nederlandse ziekenhuizen wordt per jaar ruim een miljoen kilo blauw ‘inpakpapier’ gebruikt voor het steriel houden van medische instrumenten. Na gebruik zorgt dit voor een enorme berg afval. TU Delft onderzoekers…

FME steunt elektrificatie oproep aan het kabinet

FME steunt elektrificatie oproep aan het kabinet

Elektrificatie – zowel direct, als indirect via waterstof – is een belangrijke weg om de Nederlandse industrie vergaand te verduurzamen. Het aanleggen van deze route gaat echter te traag. FME steunt daarom de oproep…

Rotterdam roept noodtoestand uit voor klimaat

Rotterdam roept noodtoestand uit voor klimaat

In navolging van steden als Parijs, Londen en New York heeft Rotterdam de noodtoestand voor het klimaat uitgeroepen. Hiermee onderstreept het stadsbestuur de urgentie van een daadkrachtige klimaataanpak en roept het ook…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

10 november 2021

Google Innovation Bootcamp

Een online internationaal evenement op het gebied van infra, data en workspace.

10 november 2021

Precisiebeurs

Het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor professionals uit de precisietechnologie.

16 november 2021, München

productronica

Productronica will show what opportunities the electrification of the automotive industry offers the...

Meer agendapunten »