EO

Nederlandse scale-up BrainCreators genomineerd voor EIT Digital Challenge 2021

14 september 2021 om 12:44 uur

De Nederlandse scale-up BrainCreators is een van de twintig genomineerden van de EIT Digital Challenge 2021. BrainCreators faciliteert automatisering in de infrabouw en de industrie door het genereren van digitale inspecteurs. Andere Nederlandse genomineerden zijn Chargetrip, Neurocast, en Smartmile .


De digitale werknemers van Braincreators gaan aan de slag in de publieke ruimte, infrastructuur, retail en afvalverwerking. Samen met zijn partners stelt BrainCreators individuele digitale inspecteurs beschikbaar als SaaS-software. Voorbeelden zijn Ara, de digitale inspecteur voor publieke ruimtes die voldoet aan de AVG-richtlijnen en Inspech, de digitale wegdekinspecteur.

 

Chargetrip  ontwikkelt slimme navigatie voor elektrische vervoermiddelen, terwijl Neurocast patiënten monitort en Smartmile de ambitieuze taak op zich heeft genomen om alle bezorging wereldwijd duurzaam te laten verlopen.

 

De andere 16 genomineerden:

2021.AI (DK)
Axial 3D (UK)
Bdeo Technologies (ES)
CARDO AI (IT)
Cibiltech (FR)
COMPREDICT (DE)
Connecting Food (FR)
Cubbit (IT))
CYSEC (CH)
Flowlity (FR)
Insert Coin (SE)
Nais (PL)
Nect (DE)
Park Here (DE)
Psious (ES)
Vuframe (DE)

 

EIT Digital heeft voor de EIT Digital Challenge 2021 twintig deep-tech scale-ups genomineerd die in de finale op 21 september strijden om een totaalbedrag van 250.000 euro challenge, die voor het achtste jaar wordt georganiseerd, is bedoeld voor scale-ups met een onderscheidend product, dat gebaseerd is op geavanceerde en moeilijk te reproduceren digitale deep-tech toepassingen.

 

De twintig finalisten werden gekozen uit 409 kandidaten uit tien Europese landen. Gemiddeld hadden deze scale-ups in 2020 een omzet van 1 miljoen euro, bieden ze werk aan 27 medewerkers en hebben ze de afgelopen jaren 4 miljoen aan investeringen binnengehaald. Opvallend is dat dit jaar 45% van de genomineerde bedrijven vrouwelijke oprichters en/of CEO's heeft.

 

Van een digitale audit voor supply chains in de voedingsmiddelenindustrie tot een AI-gedreven platform voor de verbetering van orgaantransplantatie; de finalisten bieden een gevarieerd scala aan oplossingen op de terreinen waarmee EIT Digital zich bezighoudt: digital tech, digital wellbeing, digital cities, digital industry en digital finance. Alle finalisten gebruiken geavanceerde technologie voor hun toepassingen en hebben allemaal één gemeenschappelijk doel: snel groeien en een bijdrage leveren aan een krachtig digitaal Europa, dat kansen biedt aan iedereen en dat eerlijk en duurzaam is.

 

De drie winnaars ontvangen een jaar ondersteuning door de EIT Digital Accelerator, die een waarde heeft van 50.000 euro. Dze accelerator helpt de scale-ups met de uitbreiding van hun activiteiten in Europa, onder meer door het werven van internationale klanten en additionele investeringen voor verdere groei. De winnaar van de hoofdprijs krijgt daarnaast een bedrag van 100.000 euro contant.

 

Het finale-evenement van de EIT Digital Challenge op 21 september is een gelegenheid om in contact te komen met Europese deep-tech scale-ups, innovatiespecialisten, investeerders en topmensen uit het bedrijfsleven. Tijdens het evenement kunnen de deelnemers via een online matchmakingplatform business meetings regelen met de finalisten of andere prominente scale-ups uit het EIT Digital ecosysteem.

Het evenement is uitsluitend toegankelijk voor stakeholders (bedrijven, investeerders en media) van het digitale innovatie ecosysteem. Belangstellenden die bij het evenement aanwezig willen zijn, kunnen daarvoor een uitnodiging aanvragen.

 

Gerelateerd nieuws

Science-to-Impact: negen speerpunten voor nóg meer impact van Nederlandse topwetenschap

Science-to-Impact: negen speerpunten voor meer impact Nederlandse topwetenschap

Techleap.nl en de Universiteiten van Nederland (UNL) zijn de ‘Science-to-Impact’ beweging gestart met het doel om de impact van wetenschappelijke kennis te vergroten. Dat gebeurt door vanuit het hart van de…

Rathenau: 'Volop kansen om impact innovaties te vergroten'

Rathenau: 'Volop kansen om impact innovaties te vergroten'

Er liggen volop kansen om kennis en innovatie beter in te zetten voor de grote uitdagingen van de samenleving, zoals klimaatverandering, de toekomst van de gezondheidszorg of een eerlijke data-economie. Dat stelt…

Hoe schoenen - en auto's - 's nachts van kleur kunnen veranderen

Hoe schoenen - en auto's - 's nachts van kleur kunnen veranderen

Platforms als Instagram geven gebruikers de vrijheid om hun foto's of video's direct te bewerken met behulp van filters. Met één klik kunnen ze het palet, de toon en de helderheid van hun inhoud wijzigen door…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Xelity 10TX is dé IP67 switch voor professionele netwerken

Murrelektronik heeft een IP67 Managed switch met 10 poorten aan het assortiment toegevoegd. Deze bespaart ruimte in de...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

30 november 2021

The Battery Show

A conference and trade fair focused on keeping up with developments in the advanced battery and...

1 december 2021, Den Bosch

Food Technology

Hoe ziet het voedselsysteem van de toekomst eruit? Welke rol speelt technologie hierin?

3 december 2021, online

Seminar on the recycing of permanent magnets

This seminar presents a technical and market overview of magnet recycling in the EU, with current R&I...

Meer agendapunten »