EO

En de MIT-robot sluit de kabels aan (video)

09 september 2020 om 11:53 uur

Ontwikkelaars van het Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSail) van het MIT hebben robots gemaakt die dunne flexibele objecten als touwen, draden en kabels kunnen manipuleren met behulp van een grijper met twee vingers.


Het systeem maakt gebruik van een set zachte robotgrijpers met hooggevoelige tastsensoren om vrij bewegende kabels te manipuleren. MIT denkt dat hun toepassing kan worden gebruikt voor alles van industriële toepassingen tot huishoudelijke taken en dat het systeem op een dag in staat zal zijn om knopen te leggen, of hechtingen te vormen.

 

De robotgrijpers zijn licht van gewicht en bewegen snel, waardoor wendbare, realtime aansturing van kracht en positie mogelijk is. De toppen van de vingers zijn vision-based 'GelSight'-sensoren gemaakt van zacht rubber met ingebouwde camera's. De grijper is gemonteerd op een robotarm die beweegt als onderdeel van een besturingssysteem.


Het team creëerde vervolgens een perceptie- en controlekader om kabelmanipulatie mogelijk te maken. De sensoren worden gebruikt om de positie van de kabel tussen de vingers in te schatten en de krachten te meten terwijl de kabel glijdt.

 

Bij het testen kon de grijper een USB-kabel volgen vanuit een willekeurige grijppositie en de tweede grijper kon de kabel 'hand over hand' pakken om het uiteinde van de kabel te vinden. De grijper kan kabels van verschillende materialen en diktes aan.

 

In een andere demo stopte de robot oordopjes in een mobiele telefoon, schoof de kabel tussen de grijpers en stopte toen hij voelde dat de stekker zijn vingers raakte, paste de positie van de stekker aan en stak de stekker tenslotte in de aansluiting.

 

De volgende stappen zijn om meer complexe kabelmanipulatietaken te bestuderen, zoals kabelgeleiding en kabelinvoer door obstakels. Uiteindelijk wil CSAIL verkennen met behulp van autonome kabelmanipulatietaken in de auto-industrie.

 

 

Gerelateerd nieuws

TU Delft start opleiding voor robotingenieur van de toekomst (video)

TU Delft start opleiding voor robotingenieur van de toekomst (video)

Hoe kunnen robots in diverse processen binnen een fabriek functioneren? Wat is volgens de industrie een goede robotingenieur? Deze twee vragen stonden centraal bij het opzetten van de nieuwe masteropleiding Robotics van…

Cyborg sprinkhanen detecteren bommen

Cyborg-sprinkhanen detecteren bommen

Onderzoekers van de McKelvey School of Engineering hebben een manier ontwikkeld om het olfactorische systeem van de sprinkhaan te 'kapen' om de geur van explosieven in milliseconden te detecteren en localiseren…

Batterijloze GameBoy draait onbeperkt op zonne- en drukenergie

Batterijloze GameBoy draait onbeperkt op zonne-energie en druk (video)

Wetenschappers van de TU Delft en de Northwestern University hebben een experimentele GameBoy ontwikkeld die eindeloos draait op zonne-energie en de energie die wordt opgewekt bij het indrukken van de knoppen. Een stap…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Encoder WDGR - de incrementele redundantie

Het hoeft niet altijd SIL te zijn ... de incrementele redundante encoder WDGR.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

22 september 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

22, 23, 29, 30 september 202

23 september 2020, online

FHI Online Kennisweken: Predictive Maintenaince

Met praktijk ervaringen van onder andere Tata Steel en ProRail.

24 september 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

24 september en 1 oktober 2020 (avond) 1 dag of 2 avonden 09.00-16.00 uur incl. lunch of 17.00-21.30...

Meer agendapunten »