EO

Markt 'motion control' daalt in 2020 met 7,5 procent

16 juni 2020 om 15:03 uur

De wereldmarkt voor motion control neemt als het gaat om verkopen af met 7,5 procent. Herstel komt in 2021 maar neemt weer af in 2023. Dat zegt het Engelse Interact Analysis in een update van hun marktrapport dat eind vorig jaar is verschenen.


De CNC-markt krijgt het dit jaar serieus voor de kiezen met een daling van 24,7 procent. Dat komt vooral door hun positie de lucht- en ruimtevaart en de automobielsector, die hard zijn geraakt door de coronapandemie. De generieke motion control-markt voor servodrives en servomotoren heeft het minder zwaar. Deels komt dat door het brede toepassing in uiteenlopende sectoren. Zo daalt de vraag naar voedingsmiddelen eigenlijk nooit, ook in situaties als de huidige wereldwijde schokken". Interact verwacht dat de verkoop aan generieke motion aan de voedingssector dit jaar met slechts 0,85 procent.

 

Belangrijke markten

De markt voor verpakkingen en daarmee verpakkingsmachines is sterk verbonden met de voedsel- en drankenindustrie. De verwachting is dat een eventuele daling van de markt ten opzicht van vorig jaar hoogstens beperkt zal zijn. Voor de logistieke markt verwacht Interact wel een daling maar zou het herstel al einde volgend jaar weer moeten beginnen. De halfgeleider- en elektronicamachinemarkt kent historisch gezien pieken en dalen met machines die duur zijn, ruim van tevoren besteld en snel verouderd zijn. de analisten voorzien voor dit jaar een groei van 1,7 procent, gevolgd door een aanzienlijke groei in de komende vijf jaar.

 

Gereedschapmachines

De CNC-markt is sterk afhankelijk van de gereedschapmachinebouw, die zwaar getroffen. Interact voorspelt dat de wereldwijde gereedschapsmachine-industrie in 2020 bijna 30 procent zal instorten. De onderzoekers voegen daaraan toe dat weinig van de grote gereedschapmachine-producerende regio's in de komende vijf jaar in de buurt van het niveau van 2019 zullen komen.

 

Gerelateerd nieuws

Kogelvrije polymeerblokjes

Kogelvrije polymeerblokjes

Onderzoekers van de Rice University Brown School of Engineering in Houston (VS) hebben kubussen van roosterpolymeer ontwikkeld die de kracht van een kogel en andere projectielen kunnen weerstaan.

Esa start met het opruimen van de ruimte

Esa start met het opruimen van de ruimte

Europese ruimtevaartorganisatie ESA gaat werk maken van het opruimen van de ruimte. De eerste opdracht is gegeven aan ClearSpace, een spin-off van de TU in Lausanne, dat een verouderde payload-adapter zal verwijderen die…

Metamaterialen voor het dempen van schokken en trillingen

Metamaterialen voor het dempen van schokken en trillingen

UvA-natuurkundige Corentin Coulais krijgt een NWO-subsidie van 750.000 euro om een nieuwe generatie metamaterialen te ontwikkelen, speciaal geschikt voor het dempen van schokken en trillingen.

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuwe kleine transponderschakelaar CTM

De nieuwe CTM is heel klein en is geschikt voor elke radius vanaf slechts 15cm. Toch is het een volwaardige PL e - Cat....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

14 juli 2020, online

Hannover Messe Digital Days

Een digitaal overzicht van actuele ontwikkelingen op het gebied van industrie, energie en logistiek en...

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

Meer agendapunten »