EO

Impact gereedschapsmachines op dagelijks leven nu te beleven in Japans museum

24 maart 2020 om 17:08 uur

De Yamazaki Mazak Corporation viert de impact van werktuigmachines op het dagelijks leven met de opening van het Yamazaki Mazak Museum voor werktuigmachines in Minokamo, Japan. (Foto: Yamazaki Mazak)

Yamazaki Mazak heeft het bedrijf een museum geopend waar de impact van gereedschapsmachines op het dagelijks leven wordt gevierd. Het staat in Minokamo (Japan) en toont 'de intrinsieke link tussen de geschiedenis van Mazak en de evolutie van de technologie'.


'Bezoekers worden meegenomen van gereedschappen uit de 18e eeuw naar de moderne tijd van connectiviteit en automatisering', aldus Mazak . 'Ze zien ook een automatische productielijn die innovatieve IoT-technologie gebruikt om machineonderdelen te produceren voor het gebruik in productieprocessen. Het is een herinnering aan hoe ver de technologie is gevorderd en bedoeld als inspiratie voor de volgende generatie ingenieurs en industriële beslissers.

 

Het museum benadrukt de status van gereedschapsmachines als ‘moeder van alle machines' die de onderdelen produceren die nodig zijn om vitale apparatuur operationeel te houden in zeer belangrijke industrieën, waaronder de lucht- en ruimtevaart, medische en automobielsector.

 

mazakHet museum toont verschillende traditionele machines in werkende staat alsook producten die een cruciale rol spelen bij de productie van bijvoorbeeld auto's, vliegtuigen en een stoomtrein. Deze machines en onderdelen zijn zorgvuldig gerestaureerd in samenwerking met fabrikanten van over de hele wereld en bieden inzicht in het erfgoed van een breed scala van industrieën. Het museum toont ook de integrale bijdrage die gereedschapsmachines hebben geleverd aan voortdurende innovatie en technologische vooruitgang binnen deze sectoren. Bovendien beschikt het museum over een educatieve hoek waar kinderen genieten van hands-on leren en meer ontdekken over de technologie.

 

Elf meter ondergronds

Het museum bevindt zich elf meter onder de grond in een gerenoveerde assemblagefabriek voor Mazak-lasersnijmachines en gebruikt geothermische energie om de interne temperatuur te regelen. Als gevolg hiervan is het elektrische verbruik dat nodig is om het museum te verwarmen en te koelen veel minder dan dat van een bovengrondse faciliteit van vergelijkbare grootte.

 

"Gereedschapsmachines bieden absoluut essentiële ondersteuning voor de productie wereldwijd, wat betekent dat ze ook van vitaal belang zijn voor de dagelijkse werking van het leven", zegt Richard Smith, Managing Director van de Europese Groep bij Yamazaki Mazak Europe. "Het Yamazaki Mazak Museum voor gereedschapsmachines is een passend eerbetoon aan de enorme bijdrage van deze‘ moeder van alle machines 'aan de technologische vooruitgang en hun impact op de samenleving als geheel.

 

"Aangezien deze machines voornamelijk worden gebruikt voor industriële productie in fabrieken, is het grote publiek mogelijk niet op de hoogte van hun bestaan en wijdverbreid gebruik. Via dit unieke museum, geopend om ons 100-jarig jubileum te vieren, hopen we het belang van gereedschapsmachines voor de volgende generatie te laten zien en hoe Mazak een integraal onderdeel is geweest van de voortdurende ontwikkeling van de achterliggende technologie."

 

Gerelateerd nieuws

Het Raadsel van de Verborgen Orde

Het Raadsel van de Verborgen Orde

Een uraniumkristal geeft al 35 jaar zijn geheim niet prijs. Wat veroorzaakt de dramatische fase-overgang bij 17,5 Kelvin? Dankzij gebruik van AI valt nu de helft van de mogelijke verklaringen af, maar de definitieve…

Nieuwe MBD-usergroup gaat ‘maak’ ondersteunen

Nieuwe MBD-usergroup gaat ‘maak’ ondersteunen

Model Based Definition is de volgende halte in een geconsolideerde commodity CAD-markt. Want nu iedereen eindelijk van 2D op 3D is gezet, moet het nu ook 3D blijven. Waarom slaan legio constructeurs na zorgvuldig…

Een nanoapparaat dat door muren heen kan kijken

Nanoapparaat kan door muren heen kijken (video)

Onderzoekers van EPFL hebben een apparaat op nanoschaal ontwikkeld dat meer dan 10 keer sneller werkt dan de snelste transistors van vandaag en dat het genereren van krachtige terahertz-golven mogelijk maakt. Deze notoir…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

1 april 2020, online: additiveworld.com

Additive World Conference

Industrieel 3D-printconferentie

9 april 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

9 en 16 april 2020 (avond) 1 dag of 2 avonden 09.00-16.00 uur incl. lunch of 17.00-21.30 uur incl....

16 april 2020, Online

The Things Conference

Online conferentie over het netwerk der dingen, LoRaWAN .

Meer agendapunten »