EO

Powered by Corona: van smartphones naar mondkapjes in een week

18 maart 2020 om 14:59 uur

De Chinese fabrikant van smartphones BYD heeft zich na de Coronuitbraak in twee weken tijd omgevormd tot fabrikant van mondkapjes en desinfecterende handgels. Het bedrijf claimt nu de grootste producent van mondkapjes ter wereld te zijn en kan per dag 5 miljoen maskers en 300.000 flessen ontsmettingsmiddelen produceren.


BYD begon zijn transformatie omdat het zelf niet snel genoeg maskermateriaal kon krijgen. ‘Daarom gingen wij over tot het maken van onze eigen machines. BYD kan nu meer dan een dozijn van deze machines per dag maken', zo vermeldt de website.

 

Eind januari begon BYD te assisteren bij de productie van maskers en desinfectiegels om de groeiende Covid-19-uitbraak aan te pakken. Er werd een taskforce aangesteld door BYD-president Wang Chuanfu, bestaande uit managers van verschillende bedrijfsdivisies en meer dan 3000 ingenieurs die betrokken zijn bij onderzoek en ontwikkeling, ontwerp, verwerking en andere rollen.

 

De werkgroep had in minder dan twee weken het werk voltooid dat normaal gesproken twee maanden in beslag neemt. Het team volbracht het R&D-traject en ontwikkelde het productieproces van apparatuur voor de productie van maskers binnen zeven dagen, terwijl het op de markt normaal gesproken 15 tot 30 dagen zou duren om een masker-machine volledig te vervaardigen. De R&D van handdesinfecterende middelen van medische kwaliteit werd tegelijkertijd en nog een dag sneller afgerond.

 

Op 8 februari begonnen de nieuw gebouwde productielijnen in een van de industriële parken van BYD in Shenzhen met de productie. Het was daarbij een voordeel dat het bedrijf al smartphones maakte. Dit gebeurt in cleanrooms, dus steriele omgevingen, die ook voor maskerproductie vereist zijn, had het bedrijf al.

 

"Een productielijn voor hoogwaardige gezichtsmaskers bevat ongeveer 1300 onderdelen voor verschillende tandwielen, kettingen en rollen, waarvan we 90% zelf hebben gemaakt ", zegt Sherry Li, directeur-generaal van het presidentschap van BYD.

 

BYD heeft al sinds de oprichting een gespecialiseerd team dat zich bezig houdt met de R&D en productie van complexe productielijnen en apparatuur, zoals elektronica, batterijen en elektrische auto's. Zo beschikken de eigen werkplaatsen over een scala aan nauwkeurige apparatuur. Deze verzameling hardware heeft het, samen met de professionele en technische mankracht, mogelijk gemaakt om deze snlle switch te maken.

 

Gerelateerd nieuws

Deelgebruik beademingsmachines mogelijk in noodsituaties

Deelgebruik beademingsmachines mogelijk in noodsituaties

Twee patiënten die tegelijk gebruik maken van één beademingsmachine, ook wel ‘splitting the ventilator’: in noodsituaties rondom de Covid-19 crisis is het een reële optie om het tekort aan deze machines het hoofd…

FME en GMV vragen aandacht Tweede Kamer voor gevolgen Coronavirus

FME en GMV vragen aandacht Tweede Kamer voor gevolgen Coronavirus

Op donderdag 26 maart is er weer een Kamerdebat over het Coronavirus en de te treffen maatregelen. Zowel FME als GMV, de organisatie voor machinebouwers voor de voedselproducerende sector, hebben brieven ingediend waarin…

Grafiet nanoplaatjes op medische apparaten doden bacteriën en voorkomen infecties

Grafiet nanoplaatjes op medische apparaten doden bacteriën en voorkomen infecties

In plastic medische oppervlakken geïntegreerde grafiet-nanoplaatjes kunnen infecties voorkomen, waarbij 99,99 procent van de bacteriën die zich proberen te hechten wordt gedood - een goedkope en haalbare potentiële…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

1 april 2020, online: additiveworld.com

Additive World Conference

Industrieel 3D-printconferentie

9 april 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

9 en 16 april 2020 (avond) 1 dag of 2 avonden 09.00-16.00 uur incl. lunch of 17.00-21.30 uur incl....

16 april 2020, Online

The Things Conference

Online conferentie over het netwerk der dingen, LoRaWAN .

Meer agendapunten »