EO

Over baanwissels, zeilgear en de draaibruggen bij Kornwerderzand (video's)

19 november 2018 om 13:21 uur

Jos Lucas bij de draaibrug in Kornwerderzand. De brug uit de jaren '70 nadert het einde van zijn technische levensduur, maar moet nog een tijdje mee. Lucas bedacht een plan.

Het Nederlandse leven-lang-leren-landschap is een stimuleringsprijs rijker: de Ad Toptalentprijs. De prijs werd dit jaar voor het eerst toegekend, en wel aan 3 techniekers. Winnaars waren Patrick Nobel (Constructeur Werktuigbouwkunde), Ascon Dijkstra (Ondernemen) en Jos Lucas (Maintenance & Mechanics). Met mooie video's!


Een Associate degree is een wettelijk internationaal erkende graad op hbo-niveau en heeft sinds september 2013 een eigen vaste plek in het Nederlandse studielandschap. De opleiding duurt meestal 2 jaar. Een Ad-student studeert op hbo-niveau, maar volgt een beperkter programma dan een volledige hbo-bachelor. Voor toelating gelden wel dezelfde eisen als bij een hbo-bacheloropleiding. Een Ad-opleiding wordt vaak gevolgd door mbo'ers die wel op hbo-niveau willen studeren, maar die zich niet willen of kunnen verplichten aan een 4-jarige bacheloropleiding.

 

Automatisch Lorry Baanwisselsysteem

Patrick Nobel is werkzaam bij Gunnebo en won met het project Automatisch Lorry Baanwisselsysteem de eerste prijs. De jury: ‘Dit werkstuk is een voorbeeld van leren op de werkplek in optima forma: het is een prachtig product: Patrick heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan het succes van het bedrijf.' Gunnebo werkt aan de beveiliging van kluizen en pinautomaten. Nobel heeft de module Machinebouw gevolgd om constructieve kennis te verdiepen, die hij in deze afstudeeropdracht heeft gebruikt om het productieproces te automatiseren en zodoende de output van het bedrijf te vergroten.

 

Zeilgear voor megajachten

Ascon Dijkstra is zoon van een ondernemer en wil het familiebedrijf voortzetten, dat benodigdheden maakt voor zeiljachten. Na zijn MBO opleiding, koos hij voor Ad om snel de benodigde ondernemingsskills te verwerven.

 

Draaibruggen Kornwerderzand

Jos Lucas wil hogerop bij Rijkswaterstaat. Nu is hij inspecteur. Dankzij zijn opleiding, waarbij hij een onderhoudsplan maakte voor de verouderde draaibruggen bij Kornwerderzand, kan hij nu senior-inspecteur worden.

 

Gerelateerd nieuws

24 man in het ziekenhuis na foutje magazijnrobot

24 man in het ziekenhuis na foutje magazijnrobot

Een robot in een magazijn van Amazon heeft per ongeluk een flacon beren-afweermiddel stukgeprikt. 24 Van zijn menselijke collega’s zijn zo door de giftige dampen geraakt dat ze moesten worden opgenomen in het…

Hack-activiteiten nu op tijd vindbaar en zichtbaar

Hack-activiteiten nu op tijd vindbaar en zichtbaar

Cyberaanvallen zijn er tegenwoordig op gericht in één keer krachtig toe te slaan en grote schade te veroorzaken. Vaak vergen ze maanden van geheime voorbereiding. Om op tijd verdachte activiteit in dataverkeer aan het…

Minister wil minder regels voor drones (video)

Minister wil minder regels voor drones (video)

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat wil innovatieve toepassingen van drones aanjagen door minder eisen te stellen aan testlocaties en experimenten voor inspectiewerk. Dat heeft zij…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
PROTECT PSC1: programmeerbaar, modulair, multifunctioneel en kostenbesparend

De PROTECT PSC1-veiligheidsbesturing is compact, heeft een modulaire structuur en kan uiterst flexibel worden ingezet....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 november 2018, Groningen

BEYOND THE LAB: the DIY Science Revolution

Dit project laat zien dat mensen mee kunnen doen aan wetenschap en samen de verantwoordelijkheid delen...

12 december 2018, Breda

Avnet Technical Seminar

In 1 dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van voedings- en...

12 december 2018, Breda

4-daagse training Machine Safety Specialist (CE) met TÜV persoonscertificaat

De 4-daagse opleiding Machine Safety Specialist (CE) richt zich op de ‘Ins & outs’ van het veilig...

Meer agendapunten »