EO

Over baanwissels, zeilgear en de draaibruggen bij Kornwerderzand (video's)

19 november 2018 om 13:21 uur

Jos Lucas bij de draaibrug in Kornwerderzand. De brug uit de jaren '70 nadert het einde van zijn technische levensduur, maar moet nog een tijdje mee. Lucas bedacht een plan.

Het Nederlandse leven-lang-leren-landschap is een stimuleringsprijs rijker: de Ad Toptalentprijs. De prijs werd dit jaar voor het eerst toegekend, en wel aan 3 techniekers. Winnaars waren Patrick Nobel (Constructeur Werktuigbouwkunde), Ascon Dijkstra (Ondernemen) en Jos Lucas (Maintenance & Mechanics). Met mooie video's!


Een Associate degree is een wettelijk internationaal erkende graad op hbo-niveau en heeft sinds september 2013 een eigen vaste plek in het Nederlandse studielandschap. De opleiding duurt meestal 2 jaar. Een Ad-student studeert op hbo-niveau, maar volgt een beperkter programma dan een volledige hbo-bachelor. Voor toelating gelden wel dezelfde eisen als bij een hbo-bacheloropleiding. Een Ad-opleiding wordt vaak gevolgd door mbo'ers die wel op hbo-niveau willen studeren, maar die zich niet willen of kunnen verplichten aan een 4-jarige bacheloropleiding.

 

Automatisch Lorry Baanwisselsysteem

Patrick Nobel is werkzaam bij Gunnebo en won met het project Automatisch Lorry Baanwisselsysteem de eerste prijs. De jury: ‘Dit werkstuk is een voorbeeld van leren op de werkplek in optima forma: het is een prachtig product: Patrick heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan het succes van het bedrijf.' Gunnebo werkt aan de beveiliging van kluizen en pinautomaten. Nobel heeft de module Machinebouw gevolgd om constructieve kennis te verdiepen, die hij in deze afstudeeropdracht heeft gebruikt om het productieproces te automatiseren en zodoende de output van het bedrijf te vergroten.

 

Zeilgear voor megajachten

Ascon Dijkstra is zoon van een ondernemer en wil het familiebedrijf voortzetten, dat benodigdheden maakt voor zeiljachten. Na zijn MBO opleiding, koos hij voor Ad om snel de benodigde ondernemingsskills te verwerven.

 

Draaibruggen Kornwerderzand

Jos Lucas wil hogerop bij Rijkswaterstaat. Nu is hij inspecteur. Dankzij zijn opleiding, waarbij hij een onderhoudsplan maakte voor de verouderde draaibruggen bij Kornwerderzand, kan hij nu senior-inspecteur worden.

 

Gerelateerd nieuws

Groei aantal robots vertraagt ‘verontrustend’

Groei aantal robots vertraagt ‘verontrustend’

Het aantal robots in de industrie is de laatste tien jaar vervijfvoudigd. Eind 2019 zijn er 12.000 industriële robots. ‘Verontrustend is dat het groeitempo afneemt’, stelt ING na onderzoek. ‘Juist een versnelling…

Plastic recycling van binnenuit met zuren

Plastic nu eindelijk goed te recycleren

Wetenschappers van het Amerikaanse Berkeley Lab hebben plastics ontwikkeld die steeds opnieuw kunnen worden gerecycled in hoogwaardig materiaal van elke kleur, vorm of gedaante. Dat is zeldzaam, omdat kunststoffen…

Onderzoekers maken zichzelf onzichtbaar voor intelligente camera’s

Onderzoekers maken zichzelf onzichtbaar voor intelligente camera’s (video)

Een kartonnen bordje met daarop een kleurrijke print. Meer hadden onderzoekers van de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen niet nodig om een slimme camera voor de gek te houden. Voor alle duidelijkheid: Wiebe…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II - van top tot teen volledig beveiligd

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

4 juni 2019, Vianen

Masterclass Machineveiligheid (4-dagen)

4,5,11,12 juni 2019

4 juni 2019, Den Haag

Global Entrepreneurship Summit (GES)

GES verbindt ondernemers uit de hele wereld met de meest invloedrijke internationale investeerders en...

5 juni 2019, Eindhoven

Practical data science

In deze vierdaagse cursus staat inzicht in de statistische concepten en vaardigheid in het omgaan met de...

Meer agendapunten »