EO

InMotion wil als eerste E-team aan Le Mans meedoen

24 september 2018 om 04:58 uur

TU/e-team InMotion heeft de mock-up onthuld van de Vision: de elektrische raceauto waarmee ze in 2023 willen deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. De auto moet in twee minuten volledig kunnen opladen, iets waar huidige elektrische auto’s al gauw een uur voor nodig hebben. Door aan te tonen dat de laadtijd van elektrische auto’s drastisch verkort kan worden – en vergelijkbaar wordt met een tankbeurt met benzine – hoppt het team een drempel richting elektrisch rijden weg te nemen.


In het snel opladen van elektrische auto's valt nog een wereld te winnen. En daarvan maakt InMotion zijn missie. Geen uur batterijen laden om daarna weer vierhonderd kilometer te kunnen rijden, maar twee minuten aan de stekker en door. "We hopen binnen anderhalf tot twee jaar een auto te hebben staan waarmee dat kan."


Dát het kan, staat volgens marketingmanager Gijs Herings vast. "De grootste moeilijkheid is de warmte die bij het opladen vrijkomt. Om dat veilig te kunnen doen, moet een goede koeling worden ingebouwd."
De raceauto waarin het studententeam 2023 op het Franse circuit aan de start hoopt te verschijnen, zal in tegenstelling tot zijn voorgangers niet vanaf de bodem door de studenten zelf worden gebouwd.

 

Woordvoerder Cas Verstappen: "Om mee te mogen doen aan Le Mans, moet je een goedgekeurd en dus bestaand chassis hebben. We kijken nu bij verschillende fabrikanten welk chassis het best in ons plaatje past en waar we onze snellaad-technologie het best kunnen inpassen."

 

 

Lange race vraagt veel capaciteit

Grootste uitdaging zit volgens Herings in het inpassen van het beoogde batterijenpakket, omdat InMotion zich wil richten op langere races. "Onze vorige auto, de IM/e, had als doel enorm snel te zijn over een enkele ronde, om te bewijzen dat elektrische auto's wel degelijk snel zijn; die hoefde niet zoveel capaciteit te hebben. De Vision moet meerdere rondjes kunnen rijden over een circuit en moet straks op Le Mans zelfs 24 uur op snelheid kunnen rijden; die heeft die capaciteit wél nodig. Dan heb je dus te maken met grotere dimensies."


InMotion beschikt momenteel over twaalf fulltimers, dus het verwacht dit jaar flinke stappen te kunnen gaan zetten. Aan Visions voorganger Fusion wordt alleen nog gebouwd als dit bijdraagt aan het langetermijnplan; verder zal deze racer nog gebruikt worden voor evenementen.

 

Gerelateerd nieuws

Autonome auto wint vertrouwen door symbolen te projecteren

Autonome auto wint vertrouwen door symbolen te projecteren (video)

Jaguar Land Rover heeft een systeem ontwikkeld waarmee autonome auto's andere weggebruikers laten zien wat ze gaan doen. De autonome auto projecteert symbolen op de weg die aangeven of de auto gaat rijden, stopt of…

'Toekomst fotonica ligt in slimme combinaties'

'Toekomst fotonica ligt in slimme combinaties'

Fotonica en radiosignalen komen samen in snelle draadloze datacommunicatie, zoals in 5G. Tegelijk gaan toepassingen van fotonica al veel verder dan alleen telecommunicatie. Niet zelden komt die vooruitgang uit…

90 miljoen voor inzet technologie bij zorg thuis

90 miljoen voor inzet technologie bij zorg thuis

Inzet van technologie kan voor veel ouderen met een chronische ziekte of beperking van betekenis zijn, om met een goede kwaliteit van leven zelfstandig te kunnen blijven wonen. Om de inzet van zulke e-health toepassingen…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 november 2018, Groningen

BEYOND THE LAB: the DIY Science Revolution

Dit project laat zien dat mensen mee kunnen doen aan wetenschap en samen de verantwoordelijkheid delen...

Meer agendapunten »