Hyperloop testbaan in Nevada

De startende onderneming Hyperloop One in Los Angeles heeft zich ten doel gesteld om een railsysteem te bouwen waarin magnetisch zwevende wagentjes zich met hoge snelheid kunnen verplaatsen door een buis met lage luchtdruk. Op een spoorwegconferentie in Dubai toonde het bedrijf de eerste beelden van een testbaan die wordt gebouwd in Nevada, ten noorden van Las Vegas.

De testbaan wordt 500 m lang en 3,3 m breed en al in de eerste helft van dit jaar wil men er in het openbaar proeven mee gaan doen

Hyperloop One demonstreerde al vorig jaar een voortstuwingssysteem waarbij een slee van ruim 3 meter lang op een open spoor een snelheid van  bijna 190 km/u haalde. Maar sinds die demonstratie werd het bedrijf geconfronteerd met een aantal schandalen en rechtszaken die ertoe hebben geleid dat enkele belangrijke medewerkers, waaronder hoofdingenieur Brogan BamBrogan, opstapten.

In het afgelopen half jaar sloot Hyperloop One een aantal belangrijke overeenkomsten met spoorweginstanties inde Verenigde Arabische Emiraten, waardoor het bedrijf haalbaarheidsonderzoek kan gaan uitvoeren voor de futuristische techniek rond een belangrijk bevolkingscentrum. De startup kreeg een contract voor een vrachtsysteem in de haven van Dubai en zal het system testen voor zowel vracht- als personenvervoer.