Energieke eerste dag voor techniekfestival Nederland innoveert

De eerste dag van techniekfestival Nederland innoveert in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam zit erop. De sfeer was goed en het enthousiasme was groot. Zo’n 2000 jongeren, studenten, young professionals en andere techniekliefhebbers wisten hun weg naar het festival te vinden en lieten zich inspireren door de mooiste innovaties en droomprojecten van eigen bodem.

Dwars door de Onderzeebootloods lag het parcours van de Shell Eco-marathon testdag. De Nederlandse teams konden deze dag nog sleutelen aan hun energiezuinige voertuigen en maakten zich klaar voor de internationale finale in Londen. Bezoekers mochten een kijkje nemen in de paddock en konden zien hoe de wagens het bijzondere parcours door de loods aflegden. (bekijk hier de video over de testdag)

Hoogtepunten eerste dag

De vele aanwezige bedrijven wisten de jongeren te verrassen met hun uitvindingen en innovaties. Better Future Factory liet zien hoe petflessen worden hergebruikt tot mooie gemarmerde tegels of ‘3D-printerinkt’ en inspireerde LG Sonic met een milieuvriendelijke manier van algenbestrijding via onhoorbaar geluid. RET gaf een kijkje in de toekomst van de OV-chipkaart en Ruben Horbach overtuigde de zaal van de voordelen van een chip in je arm waarmee je data kunt opslaan of jezelf identificeert. De Escape Room en Astronautentrainer waren populaire attracties onder de jongeren, net als de workshop internet-of-things en de workshop over het kapen van andermans drones gegeven door TNO.

Nederland innoveert is vrijdag 22 april opnieuw gratis te bezoeken tussen 9.00 en 16.00 uur. Bekijk het volledige programma op de website.

Bijlage:
Foto 001: Foto 002:

Foto’s door