Best of CES: Lenovo-smart-glasses

Een van de mooiste vernieuwingen die tot nu toe zijn gepresenteerd op de Consumer Electronics Show (CES) is wat ons betreft de Lenovo ThinkReality A3: een slimme bril die de gebruiker tot vijf computerschermen tegelijk kan tonen. Er is ook een industrie-variant.

De bril gebruikt augmented reality (AR) en twee ingebouwde 1080p-schermen om de drager virtuele beeldschermen te tonen. Zo kan iemand op meerdere schermen werken zonder veel hardware mee te nemen. De bril werkt met Lenovo’s ThinkPad-laptops en mobiele werkstations met USB-C-poort.

De bril heeft een camera met een resolutie van 8 megapixel die video’s van 1080p kan opnemen. Hierdoor kan bijvoorbeeld iemand meekijken naar wat de drager op dat moment doet.

Industrial Edition

Dat is meteen ook erg handig voor de ThinkReality A3 Industrial Edition. Die kan gebruikt worden in combinatie met Motorola-smartphones die minimaal een Snapdragon 800-soc of beter hebben en een USB-C-aansluiting met DisplayPort-ondersteuning. Lenovo bedoelt de industriële uitvoering voor gebruik in fabrieken en laboratoria.

Het bedrijf biedt via zijn ThinkReality-platform de benodigde software aan.

Meer informatie