Arnhemse jurk met zonnecellen in De Wereld Draait Door (video)

Een jurk met zonnecellen van modeontwerpster Pauline van Dongen, was onlangs te zien bij een uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD). Alexander Klopping noemde het een van de opvallende zaken tijdens het South By Southwest Festival (SXSW) in Austin Texas.

South By Southwest is het grootste interactieve festival ter wereld waar naast veel muziek ook tal van innovaties worden gepresenteerd. Tijdens SXSW is Pauline van Dongen uit Arnhem met haar project ‘Wearable Solar’ doorgedrongen tot de finale van de prestigieuze accelerator-competitie. In deze competitie zijn in eerdere edities bedrijven als Twitter, Siri en Foursquare komen bovendrijven.

Uitzending gemist?

De desbetreffende uitzending van  De Wereld Draait Door is hier nog te bekijken . Alexander Klöpping vertelt eerst over SXSW en Pauline van Dongen komt ruim 7 minuten later in beeld.

Wearable Solar

Het project ‘Wearable Solar’ is een voorbeeld van draagbare technologie, waarbij zonnecellen in kleding worden geïntegreerd opdat met deze kleding energie opgewekt kan worden.

De aandacht die het project heeft gekregen is enorm, zowel van internationale als van nationale pers. In Nederland is het item opgepikt door onder meer Radio 1 , NRC, Trouw, Elle, Linda en Kidsweek. Ook is voorafgaand aan het SXSW festival een korte documentaire over wearable solar te zien geweest op Discovery Channel .

Samenwerking

Wearable solar is een samenwerking tussen 3 partijen:

  

Gelderland valoriseert: van idee naar BV

Gelderland valoriseert bestaat uit 24 partijen en richt zich vooral op toepassingen binnen de sectoren Duurzame Energie, Creatieve Industrie en de Chemie.

In een verkorte online editie ‘Van Idee naar BV, resultaten 2012 en 2013’ (pdf, 12MB) maak je kennis met een aantal nieuwe ondernemers op deze terreinen. Zij vertellen anderen hoe zij hen hierin faciliteren. Ook de uitgebreidere versie (pdf, 17MB) van al deze inspirerende verhalen kan worden gedownload.

Bron: Han