Weegoplossingen voor de procesindustrie en in het lab

In het weegpaviljoen, dat de vorm kreeg van een balans kan de bezoeker zich uitgebreid laten informeren over weegoplossingen ten behoeve van productieprocessen en laboratoria.

De leden van de vereniging VLW (Vereniging Leveranciers Weeginstrumenten) presenteren zich samen met de toezichthouder (Verispect) op HET Instrument om het publiek niet alleen te informeren over weegoplossingen, maar ook over de zogeheten handelsmetingen. Zeker bij die weegoplossingen waar op basis van gemeten hoeveelheden wordt afgerekend, is de rol van de toezichthouder belangrijk.

Om die rol inzichtelijk te maken naar het grote publiek en de nauwe samenwerking met haar leden te onderstrepen, lag deelname van Verispect voor de hand. De toezichthouder ziet overigens niet toe op de bedrijven die weegoplossingen aanbieden, maar op de gebruikers van die oplossingen, of dat nu een koekjesfabriek, een tankstation of een energiebedrijf is. Andere deelnemers zijn BWT Weegtechniek, Mettler Toledo, Penko, Sartorius, Servo Berkel Prior, en Stimag.