Testtechnologie: ‘oude’ principes, nieuwe mogelijkheden

Op het Testpaviljoen wordt in tien stands van acht exposanten een diversiteit aan meet- en testapparatuur getoond. De mogelijkheden van de instrumentatie worden op interactieve wijze getoond, met een knipoog naar de meetprincipes die nog steeds actueel zijn. Ook is hier een aantal ‘vintage’ meetinstrumenten te zien.

De exposanten op dit paviljoen zijn Agilent Technologies, Daqpoint Benelux, Dewetron, Hartech, HPR Techniek, Rohde & Schwarz, T&M Systems en Tradinco Instruments.

Met de beschikbare kennis, service en toepassingsdeskundigheid kunnen de exposanten de meest uiteenlopende meetoplossing aandragen. Basisprincipes voor testen en meten gaan op het paviljoen samen met actuele uitdagingen. Bezoekers kunnen veel tijd en moeite besparen door hun problematiek voor te leggen aan de exposanten op Het Instrument. De interactieve voorbeelden op het paviljoen zijn daartoe een inspiratie.

Door oude instrumentatie te laten zien naast moderne meetapplicaties tonen de exposanten aan dat bekende meetprincipes met actuele middelen meer mogelijkheden bieden.

Zo toont HPR Techniek zowel een moderne vermogensanalysator als een instrument uit 1984. De oude meetprincipes zijn nog steeds de basis voor de moderne meetapparatuur maar de vermogensmetingen zijn veel uitgebreider geworden. T&M Systems voert een RF-meting uit aan de beursgadget en illustreert daarmee essentiële wave-analysemetingen. Hartech meet- & testapparatuur geeft bezoekers twee ogen of haken met een stukje ijzerdraad of een paperclip. De ogen/haken moeten met elkaar verbonden worden en daarna wordt de sterkte van de verbinding gemeten op de testbank van Hartech.